Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Praktisch

Zuinigste auto

Submitted by on 27/03/2009 – 14:15One Comment
Toyota Prius is de zuinigste auto. Mooi? Nee, dat is iets anders...

Toyota Prius is de zuinigste auto. Mooi? Nee, dat is iets anders...

Met een kamerbrede glimlach rij je langs de pomp, terwijl de buurman met zijn benzineslurpende V8 liter na liter van de kostbare go-juice in zijn tank gooit, parkeer je je Toyota Prius achteloos op de parkeerplaats erachter. Ja, want als Toyota Prius rijder ga jij voor die reep chocola. Tanken hoeft nog even niet, want je Prius neemt genoegen met een liter of net geen zesentwintig kilometer.  

 

Toyota Prius maakt met een verbruik van 1 op 25,6 (89 gram CO2 per km) de zuinigste benzineauto volgens een test en bijbehorende top 10 vandaag op de website van de ANWB gepubliceerd. Opvallend is dat de zuinigste auto te vinden is in de categorie middelgrote benzineauto’s en zelfs zuiniger is dan de nummer één uit de kleine benzineklasse. Dat is de Toyota IQ (99 gram CO2 per km).

De nieuwe Toyota Prius – waarvan de CO2-uitstoot is gedaald van 104 naar 89 gram CO2  per km – wordt in juni in Nederland verwacht en zal op de AutoRAI worden gepresenteerd.

De nieuwe Honda Insight komt binnen op nummer twee in de klasse middelgroot. Deze auto is niet alleen zuinig (101 gram CO2 per km) maar heeft ook een laag verbruik van 1 op 22,7. Het voertuig leert de bestuurder zuinig rijden door middel van het systeem ‘Eco Assist’. Dit systeem geeft feedback over het verbruik en het rijgedrag en motiveert de bestuurder door een puntensysteem. Zowel de Toyota Prius als de Honda Insight vallen op door de toepassing van hybride techniek.

Nieuwkomers in de Top 10 zijn onder meer: Suzuki Alto (103 gram CO2 per km), de Toyota Auris (135 gram CO2 per km), de KIA Cee’d (137 CO2 per km) en de Nissan Note (139 CO2 per km).

ANWB en Stichting Natuur en Milieu brengen elk kwartaal nieuwe lijsten uit van de zuinigste benzine- en dieselauto’s binnen een aantal klassen.

Onderstaand kun je de PDFjes downloaden van onze site met alle testgegevens van:

Top 10 zuinigste benzine-autos

Top 10 zuinigste diesel-autos

One Comment »

  • leonie schreef:

    mooi blog ik heb de Toyota Prius ook gekocht 2 maanden geleden en ik vind hem super hij is echt zuinig en hij rijd heerlijk. ik ben er heel erg tevreden over.

    groeten leonie

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.