Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Zomerbanden getest

Submitted by on 27/02/2009 – 15:20No Comment
ANWB Zomer-banden-test

De ANWB testte voor de lezers van iCar een aantal zomerbanden

 

Zomerbanden worden steeds beter. Dat blijkt uit de zomerbandentest 2009 van de ANWB. In de geteste maat 185/60R14H behalen zeven banden de hoogste score, in de maat 205/55R16W zijn het er zes. Opvallend is dat het niet alleen dure A-merken zijn die goed scoren, ook in het goedkopere segment is een ruime keus aan goede banden. Vijf banden komen slecht uit de test. De ANWB vertelt:

 

Een autoband moet dagelijks onder sterk wisselende omstandigheden zekerheid en veiligheid bieden. Bovendien moet een band zijn werk op de achtergrond doen zonder storende aanwezigheid in de vorm van lawaai, een hoog verbruik of het vrijkomen van giftige deeltjes. 

In totaal zijn 35 banden op alle bandeigenschappen beproefd en beoordeeld. Er werd getest op droog en nat wegdek. Ook de duurzaamheid bij hoge snelheid en de slijtvastheid zijn bekeken. Naast deze veiligheidsrelevante testcriteria kwamen ook milieuaspecten als brandstofverbruik (rolweerstand), geluidsproductie en chemische samenstelling aan bod.   

In de bandenmaat 185/60R14H behalen bekende merken zoals Michelin, Continental, Bridgestone een goed tot zeer goed eindoordeel. Goede alternatieven in het goedkopere segment zijn de Fulda, Kumho, Semperit en Uniroyal. Slecht scoren de merken Kenda en Wanli. Bij plotseling voluit remmen op een natte snelweg met 80 km/h hebben deze merken respectievelijk 45 en 70 meter nodig waar goede banden deze proef in minder dan 37 meter voltooien. Hier wordt een veiligheidsgrens overschreden. 

In de bandenmaat 205/55R16W scoren Goodyear, Michelin en Continental het best. Onderaan in deze lijst staan merken Mabor en Syron.

De hele, hele, superuitgebreide en gedetailleerde testresultaten hebben we bijgesloten. Kijk maar eens op de onderstaande links.

De zomerbanden test in maat 185 60R/14H en

De zomerbanden test in maat 205 55R/16W

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.