Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Praktisch

wwwww…. winterbandentest van de ANWB

Submitted by on 21/12/2009 – 15:093 Comments

Winterbanden test ANWB - Vredestein Snowtrac 3

Vredestein Snowtrac 3 scoort top in Winterbanden test ANWB

De winterbandentest van de ANWB is bijna traditioneel en wordt juist in de tijd dat het er toe doet gepubliceerd. In een uitvoerig testprogramma worden alle eigenschappen in onderlinge samenhang beproefd en beoordeeld. De ANWB doet die test in twee verschillende bandenformaten die voor veel auto’s van toepassing zijn.

In de bandenmaat 185/60 R 14 T behalen de merken Vredestein, Fulda, Continental, Bridgestone, Goodyear en Dunlop een zeer goed eindoordeel. Goede alternatieven in het goedkopere segment zijn de Kleber, Semperit en Uniroyal. Slecht scoren de merken Firestone, Pneumant,  Marangoni Sava en Federal.

In de bandenmaat 205/55 R 16 H scoren Continental, Goodyear, ESA-Tecar, Dunlop en Hankook het best. Een grote groep banden in deze maat zit daar net onder en is aan te raden. Onderaan in deze lijst staan de merken Firestone, Goodride en Kenda die de mensen van de ANWB niet aanraden.

Voor deze bandentest zijn 34 winterbanden op alle bandeigenschappen beproefd en beoordeeld. Er werd getest op droog en nat wegdek, op sneeuw en op ijs. Ook de duurzaamheid bij hoge snelheid en de slijtvastheid zijn bekeken. Naast deze veiligheidsrelevante testcriteria kwamen ook milieuaspecten als brandstofverbruik (rolweerstand), geluidsproductie (in en buiten de auto) en chemische samenstelling aan bod.

De volledige 185/60 R14 T test vindt u via de website van de ANWB, net als trouwens de test in de bandenmaat 205/55 R 16 H

Een PDF met de resultaten uit de winterbandentest vindt u via de onderstaande links.

In de PDF’s vindt u links naar uitgebreide testresultaten per band.

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.