Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Winterbanden – winterbanden ook van Goodyear

Submitted by on 18/12/2009 – 13:33No Comment
Winterbanden monteert u het best ook op uw auto

Winterbanden monteert u het best ook op uw auto

Gisteren werden we getrakteerd op een zeldzame hoeveelheid winterse omstandigheden. Een honderden kilometers lange file die uiteindelijk de geschiedenis in gaat als de op vier na langste ooit was het resultaat voor autorijdend Nederland. Bandenfabrikant Goodyear sprong daarop direct in en verspreidde het persbericht over hun winterbanden. Natuurlijk mag u gewoon nog deel uitmaken van de bovenstaande file, maar u hoeft tenminste niet helemaal vooraan te staan daarin. “Voordat een glijpartij een deuk in de auto en het ego veroorzaakt,” zoals Goodyear dat treffend wist uit te drukken.

Vele omringende landen hebben de plicht winterbanden te monteren als de temperatuur beneden een bepaald niveau daalt. Zo bent u in Duitsland bijvoorbeeld verplicht uw auto aangepast te hebben aan de geldende omstandigheden. Betrapt men u bijvoorbeeld tijdens een sneeuwbui of vorstperiode met uw zomerbanden onder de auto, bent u onherroepelijk de klos. Nu zijn de bekeuringen over het algemeen bij onze oosterburen een stuk vriendelijker, maar toch. U kunt echter goed in de problemen komen als u een ongeluk veroorzaakt en het is aannemelijk dat dat niet gebeurd was als u goede banden had gemonteerd. Handig om te weten als u met wintersport gaat. En nee, het maakt niet uit of u in Nederland woont of niet. In Oostenrijk geldt de verplichting ook en zijn de boetes niet zo vriendelijk.

Door de zachtere samenstelling van het rubber zijn winterbanden geschikt voor lage temperaturen beneden +7 graden Celcius. Het profiel van een winterband is daarnaast veel geschikter om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het loopvlak van een zomerband. De winterband zorgt voor een betere wegligging, meer grip, meer controle en vermindert de kans op aquaplaning. “En feitelijk het belangrijkst, een veel kortere remweg die wel kan oplopen tot de helft,” aldus Ed van Proosdij van Goodyear-Dunlop Tires Nederland.

Van groot belang is ook de kwaliteit van de winterbanden. Nogmaals Van Proosdij: “De kwaliteit is een doorslaggevende factor voor optimale prestaties op een glad wegdek. Niet alleen wij, maar ook de ANWB en ADAC adviseren iedereen om daar goed op te letten. Vergelijkende bandentesten in toonaangevende automotive media, uitgevoerd door ondermeer de ANWB, de ADAC en de Consumentenbond, geven duidelijk uitsluitsel en Goodyear-Dunlop komt daar altijd met topscores uit naar voren.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.