Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Vredestein winterbanden

Submitted by on 24/11/2008 – 11:01No Comment
vredestijn-winterbanden

Zit je net in die spectaculaire 360 graden slip op je sloffen voor een van de mega-billboards aan de grote autosnelwegen dan weet je het wel: het is tijd voor een setje winterbanden. In nauwelijks te overziene kreten vestigt banden-gigant Vredestein hiermee aandacht op haar Snowtrac 3. De ludieke actie begon in de ochtendspits van vanmorgen. Vredestein schreef met behulp van een hoogwerker op enkele van die mega-billboards langs de Nederlandse snelwegen “Tijd voor Vredestein winterbanden!” Omdat Vredestein het moment optimaal wilde benutten, werden de letters in de sneeuw die op het billboard lag geschreven/geveegd met een bezem.

Vredestein is Nederlands’ enige banden-merk en adviseert vanwege veiligheidsoverwegingen om over te gaan op winterbanden wanneer de temperatuur onder de zeven graden Celsius zakt. Met deze guerrilla-actie probeert Vredestein de Nederlandse automobilisten bewust te maken van het feit dat met winterbanden de kans op ongelukken door onverwachte gladheid sterk wordt gereduceerd.

Inventieve aanpak
Bandi Vaczi, Manager Marketing Communicatie: “Helaas is er nog veel te weinig aandacht voor het belang van winterbanden. Vanwege het lage interesse karakter van banden, is het voor ons een hele uitdaging om consumenten erop te wijzen. Dat is dan ook de reden dat wij het op een onorthodoxe wijze proberen. Wij hopen dat onze inventieve aanpak bijdraagt aan het winterbanden-bewustzijn en dat het de hoeveelheid ongevallen, zoals het afgelopen weekend, sterk doet verminderen.”

Testwinnaar
Onlangs is de Vredestein Snowtrac 3 is uitgeroepen tot testwinnaar in de belangrijkste winterbandentest in Europa, georganiseerd door de Duitse ADAC, het Zwitserse Touring Club Schweiz en het Oostenrijke ÖAMTC. Deze instanties, vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB zijn toonaangevend in hun eigen land én over de grens. De winterbanden-test die zij organiseren is daarom ieder jaar een zeer prestigieuze aangelegenheid. De Vredestein Snowtrac 3 werd samen met 20 andere winterbanden van concurrenten aan diverse testen onderworpen en kwam als beste naar voren! De Snowtrac 3 verdiende hiermee het predikaat “zeer aanbevolen” (“sehr empfehlenswert”).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.