Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Volvo Chinees – Chinese Volvo

Submitted by on 28/03/2010 – 16:59No Comment
Volvo logo

Volvo stond al heel vroeg bekend vanwege haar veiligheid

Je hoeft tegenwoordig in autoland natuurlijk nergens meer verbaasd van te staan, nam nog geen maand geleden onze nationale trots Spyker – hoewel zelf nog nooit winst gemaakt – Saab over, nu is het Volvo die headlines maakt. Hoewel de Zweed vanaf 1999 geen Zweed meer is toen het merk werd overgenomen door Ford, hadden we een jaar of wat terug nooit gedacht dat Volvo misschien wel eens Chinees zou kunnen worden. En laat dat nou precies dat zijn wat Volvo vanaf nu wordt, sinds het Chinese Geely al in oktober van vorig jaar de onderhandelingen met Ford startte. Het nieuws werd zojuist, tijdens een persconferentie in de Volvohallen in Göteborg bekend gemaakt.

De Volvo leiding kan wel wennen aan het idee en is er van overtuigd een eigenaar te hebben gevonden die wil investeren in de kennis, technologie en visie van het merk. De Chinese autofabrikant geeft aan te willen investeren in de milieutechnologie die Volvo nu al deels op de plank heeft liggen en aan het ontwikkelen is. Op het gebied van veiligheid is Volvo natuurlijk al van ouds af aan bekend.

Volvo blijft Volvo
Volvo wordt niet geïntegreerd met Geely Automotive. VCC zal vallen onder de Zhejinag Geely Holding Group, de moedermaatschappij van Geely Automotive. Het Zweedse merk blijft ‘stand alone’ opereren met leiding vanuit Zweden. Volvo en Geely blijven twee onafhankelijk geleide merken.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.