Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Volkswagens twintig procent modellen

Submitted by on 27/01/2009 – 10:15No Comment
Volkswagen levert al tien uitvoeringen waaronder de Fox, de Golf, de Polo en de Passat die door hun emissiecijfers in deze gunstige fiscale categorie vallen. Binnenkort wordt dit aanbod uitgebreid met meer TSI-, BlueMotion– en EcoFuel-uitvoeringen. Het merk speelt hiermee in op de toenemende vraag naar auto’s die in het zogenaamde 20%-regime van de fiscale bijtelling vallen. 

De Nederlandse overheid stimuleert de aankoop van auto’s met geringe emissiewaarden op diverse manieren. Door de milieulabelling krijgen relatief schone auto’s bijvoorbeeld een korting op de BPM. Daarbij krijgen zakelijke rijders die kiezen voor auto’s waarvan de gemiddelde CO2-uitstoot lager of gelijk is aan 140 gram (benzine) of 116 gram (diesel) extra voordeel doordat de fiscale bijtelling van deze modellen slechts 20% bedraagt. Over de gehele breedte van het leveringsprogramma biedt Volkswagen modellen aan die aan de vereisten daarvoor voldoen. Het ‘20-procents bijtellingsgamma’ begint met de Fox 1.2, Polo 1.2 (44 kW/60 pk of 51 kW/70 pk) en de 1.4 TDI BlueMotion met een dieselmotor. In de Golf-reeks vallen de 1.4 TSI-modellen met zeventraps DSG-transmissie (89 kW/122 pk en 117 kW/160 pk) in de 20%-categorie. De lagere bijtelling compenseert de meerprijs voor de DSG-transmissie ruimschoots en dat maakt het nog aantrekkelijker om voor deze geavanceerde transmissie te kiezen. In het hogere segment is de Volkswagen Passat 1.4 TSI EcoFuel de fiscaalvriendelijke aanbieding. Deze Passat EcoFuel is leverbaar als limousine- of als variant-uitvoering en kan zowel op benzine als op het steeds breder verkrijgbare aardgas rijden.

Uitbreiding
Binnenkort worden de 20%-uitvoeringen van Volkswagen verder uitgebreid met de komst van diverse TSI-, EcoFuel- en BlueMotion-modellen. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Golf BlueMotion en de vernieuwde EcoFuel-uitvoering van de Touran. Voor deze modellen met een laag verbruik en CO2-uitstoot geldt dat de aanschafprijs positief wordt beïnvloed door een groen energielabel. En over deze relatief gunstige aanschafprijs hoeft bij veel van deze modellen slechts 20% fiscale bijtelling te worden betaald. Daarmee zijn deze auto’s in financieel én milieutechnisch opzicht zeer aantrekkelijk – dubbele winst dus.

Occasion met 20% bijtelling
Ook zakelijk gereden occasions die voldoen aan de uitstootnorm van de 20%-bijtellingscategorie, krijgen dit fiscale bijtellingsvoordeel. Dit betekent dat de eerder genoemde Volkswagens ook als occasion zeer aantrekkelijk zijn.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.