Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Vers van de Pers

Scirocco scheurt op groen op Nürburgring

Submitted by on 26/04/2009 – 10:37No Comment
Volkswagen Scirocco gaat voor groen op de Nürburgring

Volkswagen Scirocco gaat voor groen op de Nürburgring

Aardgas is schoon en er zijn uiterst sportieve prestaties mee te behalen. En dat laat Volkswagen op 23 en 24 mei zien op de Nürburgring. Volkswagen neemt met twee aardgas aangedreven Scirocco’s GT24 deel aan de 24 Uur van de Nürburgring. 

 

Ook buiten het circuit is Volkswagen een van de voortrekkers op het gebied van aardgas. Het merk is de grootste aanbieder van auto’s op aardgas onder het label EcoFuel. Volkswagen biedt op al haar aardgas-auto’s CO2-neutrale Groen Gas certificaten. Groen Gas is de verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal en in het aardgasnet wordt gepompt.

De GT24-CNG-motor (Compressed Natural Gas = samengeperst aardgas) die voor de uithoudingsrace is ontwikkeld, is gebaseerd op de 2,0 liter turbomotor van de Scirocco GT24. Met deze motor behaalde Volkswagen in 2008, nog voor de marktintroductie, met de Scirocco de eerste en tweede plaats bij de 24-uursrace op de Nürburgring. De aardgasvariant heeft een maximumvermogen van bijna 300 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Behalve met de op aardgas rijdende Scirocco’s doet Volkswagen ook aan de race mee met drie Scirocco’s GT24 met een 2,0 liter turbo benzinemotor. 

‘De 24-uursrace biedt Volkswagen een aantrekkelijk podium om zijn technische mogelijkheden en expertise te tonen’, zegt Kris Nissen, directeur van Volkswagen Motorsport. ‘Dat jaar nemen we aan de race deel met twee motoren. Hiermee willen we bewijzen dat de diverse motorconcepten van Volkswagen allemaal uitblinken op het gebied van efficiëntie, dynamiek en betrouwbaarheid.’ Een speciaal Nederlands tintje is dat coureur Carlo van Dam een van de Scirocco’s zal besturen.

Volkswagen Scirocco gaat voor groen op de Nürburgring

Volkswagen Scirocco

Groen Gas & Essent
Om het rijden op milieuvriendelijk aardgas te bevorderen, is de Nederlandse Volkswagen-importeur eind vorig jaar een exclusieve samenwerking aangegaan met Essent. Dit energiebedrijf voorziet alle aardgasvoertuigen uit het Volkswagen-gamma van CO2-neutraal Groen Gas. Volkswagen is door de samenwerking met Essent de grootste aanbieder van auto’s op Groen Gas in Nederland. Het bedrijfswagenprogramma van Volkswagen voorziet in Groen Gas-uitvoeringen van de Caddy, de Touran Van en de Transporter. Bij de personenauto’s bestaat het aardgasprogramma uit de Caddy Combi, de Touran en de Passat. Alle aardgasvoertuigen uit het Volkswagen-gamma zijn CO2-neutraal doordat ze voorzien zijn van Groen Gas-garanties van Essent. Vanaf eind 2009 zijn er in Nederland, strategisch verspreid over het land en rond de grote steden, vijftig stations waar aardgas kan worden getankt. Dat maakt aardgas ook voor particuliere autogebruikers tot een interessante optie. 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.