Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Headline

Volkswagen Golf Twin Drive vs 1972 Chevrolet Camaro

Submitted by on 04/07/2011 – 10:10No Comment

Zoeffffffffff vs. Brabbellll Elektrische Golf vs '72 Camaro

Terwijl ik achter mijn laptop nog even zit na te mijmeren over het woon/werkverkeer in de Chevrolet Camaro van 1972, en over het feit dat de welgevormde Amerikaanse het de voorbije rit naar de zaak het toch maar mooi met gemiddeld een liter op zes kilometer milieuvriendelijke LPG wist te redden, maakt bij het eerste bericht dat zich vandaag per email aandient de verbazing van mij meester.

Volkswagen heeft de tussentijdse resultaten van de Duitse ‘Vloottest Elektro-mobiliteit’ gepresenteerd en zet vanuit haar deel de Golf Variant twinDRIVE in met plug-in hybrideaandrijving. Het resultaat: 1 op 47,6. Dat is in vergelijking met de Camaro toch maar een extra 47 voor de komma.

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om uiteindelijk – na de voltooiing van de test in juni 2012 – de Volkswagen-modellen met plug-in techniek op de markt te brengen. Daarbij wordt in het stadsverkeer de aandrijving volledig door de elektromotoren overgenomen.

Hoe werkt dat? De Golf Variant twinDRIVE heeft een elektrische actieradius tot 57 kilometer uit een accupakket van 13,2 kWh. Een 1.4 TSI-motor rekt die maximale rijafstand indien nodig op tot 900 kilometer. Volgens de meetmethoden voor ‘stekkerhybrides’ bedraagt het verbruik van de Golf Variant twinDRIVE 2,1 liter op 100 km. Dat betekent een CO2-uitstoot van 49 g/km.

Natuurlijk staat en valt de milieuvriendelijkheid van het hele systeem van dit soort auto’s met het feit hoe de energie wordt gewonnen. Op dit moment is dat nog voor het grootste deel gewoon uit organische brandstoffen. Tel je daarbij de zware metalen waarmee zo’n accupakket wordt voorzien, dan schieten we er vooralsnog niet veel mee op. Milieutechnisch gezien dan, want zo’n elektromotor wil ook best accelereren.

Zodoende stap ik straks nog steeds helemaal zonder schuldgevoel naar het milieu in mijn ‘72 Chevrolet Camaro met een volledig transparante milieubelasting van 1 liter milieuvriendelijke LPG op 6 kilometers.

De Golf heeft een intelligent navigatiesysteem aan boord dat de kilometers binnen de stad per elektromotor af laat leggen

 

Geen eeneiige tweeling, maar wel gezellig onder de deken

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.