Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Vers van de Pers

Volkswagen Golf is World Car of the Year 2009

Submitted by on 10/04/2009 – 14:17No Comment
Volkswagen Golf is World Car of the Year 2009

Volkswagen Golf is World Car of the Year 2009

(Volkswagen:) De Volkswagen Golf VI is verkozen tot World Car Of The Year 2009. De internationale jury, bestaande uit 59 autojournalisten uit 25 landen, maakte dat bekend tijdens de New York International Auto Show. In de finale bleef de Volkswagen Golf VI de Ford Fiesta en de Toyota iQ voor.

 

De jury bleek vooral gecharmeerd van de kwaliteit en de afwerking van de Volkswagen Golf VI. ‘Door de hoge kwaliteit van het interieur voelt de Golf luxueuzer en hoogwaardiger aan dan zijn concurrenten. Bovendien is het chassis verfijnder en blijven rijgeluiden beperkt tot een minimum.’ Ook sprak de jury bij het toekennen van de prestigieuze titel zijn waardering uit voor brede assortiment motoren; de klant heeft keuze uit zes krachtbronnen en vier uitrustingsniveaus.

‘Het is een enorme eer voor Volkswagen dat zijn wereldwijd bestverkopende model, de Golf, is uitgeroepen tot World Car of the Year 2009’, aldus Stefan Jacoby, president/CEO van Volkswagen America Inc. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de zesde generatie Golf de beste Golf ooit is en dichten hem een mooie toekomst toe.’ In Europa is de zesde generatie Golf al sinds najaar 2008 te koop. Er zijn in Nederland al ruim 6700 nieuwe Golfs verkocht. In 2009 is in Nederland bijna 1 op de 20 nieuw verkochte auto’s een Golf.

De verkiezing World Car of the Year werd voor het eerst gehouden in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld. De jury beoordeelt de genomineerde auto’s op veiligheids- en milieuaspecten, design, emotie, kwaliteit-prijsverhouding en in algemene zin.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.