Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Volkswagen Caddy Maxi Bestelauto van het jaar 2009

Submitted by on 21/11/2008 – 20:36No Comment
Volkswagen caddy-maxi
Volkswagen Bedrijfswagens steekt de vlag uit, want de Caddy Maxi is gekozen tot Bestelauto van het Jaar 2009. Tijdens een bijeenkomst in Residence Rhenen ontving Ernst-Jan van Eykelenburg, directeur Volkswagen Bedrijfswagens van importeur Pon, de onderscheiding uit handen van juryvoorzitter Peter Brouwer. Opmerkelijk is dat de Volkswagens Transporter en Crafter op de tweede en derde plaats eindigden.

De verkiezing ‘Bestelauto van het Jaar‘ is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en kent een lange traditie. Bij deze verkiezing beoordeelt een vakjury de genomineerde bestelauto’s op meerdere criteria die een goede weerspiegeling zijn van de praktische capaciteiten van de genomineerde bestelauto’s. Zo wordt er gelet op kilometerkostprijs, functionaliteit, comfort, veiligheid en rijeigenschappen. Daarnaast geeft de jury een waardering voor de representatieve eigenschappen van de bestelauto en de keuzemogelijkheden binnen het leveringsprogramma. Een factor die steeds belangrijker wordt, is de servicekwaliteit van de importeur en de dealers.

Veelzijdige Caddy
De Caddy en Caddy Maxi zijn zeer populair in het midden- en kleinbedrijf en bij koeriers. “De eigenschappen van de bestelauto sluiten perfect aan bij de wensen van de veeleisende ondernemer. Zo is de Caddy Maxi economisch, comfortabel, betrouwbaar, representatief en milieuvriendelijk,” aldus de importeur. De marktleider van dit segment is in talloze uitvoeringen leverbaar, met een standaard- en een extra lange laadruimte. Vrijwel alle dieseluitvoeringen hebben standaard een dieselroetfilter. Daarnaast is de Caddy leverbaar als extra zuinige en CO2 gunstige BlueMotion-uitvoering en als Caddy EcoFuel op aardgas. Zeker niet op de laatste plaats mogen de voor deze klasse bijzondere DSG-automaat en de vierwielaangedreven 4Motion worden genoemd. Al deze uitvoeringen maken van de Caddy een echte allrounder.

Zestig jaar Transporter
De basis van de Volkswagen Transporter – ofwel de ‘VW-Bus‘ – is ruim zestig jaar geleden geschetst door Volkswagen-importeur Ben Pon senior. De Transporter was de eerste gesloten bestelauto en dit briljante vervoermiddel is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een waar icoon. Hij is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en uitgegroeid tot de meest succesvolle bestelauto van Europa. Binnenkort komt er bovendien een Transporter op aardgas op de markt. Interessant is dat deze uitvoering ook geschikt is voor het rijden op CO2 neutraal biogas. Logisch dus dat de Transporter in Europa en in Nederland talloze keren is bekroond. Bij de verkiezing ‘Bestelauto van het Jaar 2009’ eindigde hij op de tweede plaats.

Krachtpatser Crafter
Het leveringsprogramma van Volkswagen Bedrijfswagens wordt aan de bovenkant afgerond door de Crafter-serie, die dit jaar in de ‘Bestelauto van het Jaar’-verkiezing de derde plaats behaalde. Deze zwaargewicht biedt ondernemers uitgebreide transportoplossingen. Hij is er met drie verschillende wielbases, vier laadlengtes en drie dakhoogtes. Het maximum laadvolume bedraagt liefst 17 kubieke meter en de 5-tons Crafter met gesloten opbouw kan een lading van maar liefst bijna 2,7 ton vervoeren.

Toekomst
De ingenieurs van Volkswagen Nutzfahrzeuge AG bouwen gestaag door aan de perfectionering en uitbreiding van het leveringsprogramma. In september nog presenteerde het merk een studiemodel van een Volkswagen Pickup. De productie-uitvoering van deze bijzonder praktische auto zal binnenkort ook in Nederland op de markt verschijnen. ‘Bestelauto’s hebben een unieke plaats op de bedrijfsautomarkt. Dat komt vooral omdat ze door hun universele karakter voor de meest uiteenlopende transporttaken geschikt zijn. Volkswagen Bedrijfswagens speelt actief in op de wensen van de bestelautoklant. Niet alleen met een up-to-date modellenprogramma, maar ook met een toegewijd, helemaal in bedrijfswagens gespecialiseerd dealernetwerk. Op deze twee peilers rust het succes van Volkswagen Bedrijfswagens en kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn’, besluit Ernst-Jan van Eykelenburg.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.