Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Bent u ook Volkswagen liefhebber?

Submitted by on 22/04/2009 – 14:24No Comment
Als Volkswagen Golf of Volkswagen Scirocco moet je geen hoogtevrees hebben in zo'n Car Tower

Als Volkswagen Golf of Volkswagen Scirocco moet je geen hoogtevrees hebben in zo'n Car Tower

Bent u ook een Volkswagen-liefhebber? Nou, dan zult u zich waarschijnlijk wel nooit alleen voelen. Is daar in ieder geval geen reden voor, tenminste… als wij kijken naar de bezoekersaantallen van Volkswagens Autostadt. Dat is het themapark van de Volkswagen groep in Wolfsburg, die mocht recent haar 18 miljoenste bezoeker verwelkomen. Dat is zo ongeveer – een miljoentje of zo daargelaten – het aantal (geregistreerde) inwoners van Nederland. Daar wordt het dus nog echt gezellig vanavond, daar in Wolfsburg.

 

Het dagelijkse bezoekersaantal is dan ook dat waar een gemiddelde website al jaloers naar opkijkt. Het Autostadt themapark, dat zich pal naast de fabriek in Wolfsburg bevindt en op ongeveer vier uur rijden vanaf Utrecht staat trok in 2008 1,93 miljoen bezoekers, gemiddeld 5400 per dag. Het park wordt dan ook gezien als een groot succes en staat helemaal in lijn met succesnummers zoals de Volkswagen Kever en Volkswagen Golf

Twee Car Towers prijken als echte eye catchers aan de horizon

Twee Car Towers prijken als echte eye catchers aan de horizon

Met een oppervlakte van 25 hectare is Autostadt zelfs het grootste themapark van Duitsland. De twee grote glazen torens van 48 meter hoog waarin elk 400 af te leveren auto’s staan opgeslagen pronken als eyecatchers op het immense terrein.

 

Elk merk van de Volkswagen-groep – Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, Škoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley en Scania – heeft zijn eigen merkpaviljoen in Autostadt. In het ‘ZeitHaus’ biedt Volkswagen een overzicht van de geschiedenis van de auto met ruim honderd klassieke auto’s van uiteenlopende merken. Autostadt staat dan ook nog eens bol van de activiteiten, het is tenslotte een modern park: zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf te ‘offroaden’ met een Volkswagen Tiguan of Touareg, een veiligheidstraining te volgen op de antislipbaan of je eigen auto te schetsen in het AutoLab. Verder organiseert het themapark diverse festivals, onder meer in de zomer en rond Kerst. 

Volkswagen biedt zijn klanten ook de mogelijkheid hun nieuwe auto op te halen in het speciale Klantencentrum van Autostadt. Zij reizen dan per trein (de internationale trein naar Berlijn stopt pal naast Autostadt) of eigen vervoer naar Wolfsburg bezoeken het themapark en rijden vervolgens in hun nieuwe Volkswagen terug naar huis. Vorig jaar hebben 157.000 Volkswagen-kopers wereldwijd van deze mogelijkheid gebruikgemaakt.

En dat gaat na de publicatie van het nieuws op iCar Autonieuws ongetwijfeld nog véél meer worden.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.