Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Volkswagen 2010 modellen nu leverbaar

Submitted by on 23/05/2009 – 08:23No Comment
Volkswagen Passat, blauw, groen

Volkswagen Passat, blauw, groen

Voor Volkswagen is modeljaar 2010 begonnen. Dat komt tot uiting in de beschikbaarheid van nieuwe motoren, maar ook in de verfijning en uitbreiding van de standaarduitrusting van diverse modellen. Vrijwel alle 2010-modellen van Volkswagen zijn nu al te bestellen. Nieuw in het modelgamma is de Golf BlueMotion.

 

De Golf, Golf Plus, Jetta, Eos en Passat krijgen diverse gemeenschappelijke wijzigingen. Voor al deze modellen geldt dat de boordcomputer ‘Plus’ de olietemperatuur voortaan digitaal weergeeft. Ook krijgen al deze modellen de beschikking over het nieuwe instrumentpaneel met witte verlichting en het nieuwe bedieningspaneel van de Climatronic (beide zoals geïntroduceerd op de nieuwe Golf). Daarbij krijgen alle modellen een nieuw model stuur. Ook is de noodremassistent vernieuwd: zodra de remvertraging meer dan 2,5 m/s2 bedraagt, gaan de remlichten automatisch knipperen. Zo wordt de (nood)remsituatie sneller opgemerkt door achteropkomend verkeer. Bij snelheden onder de 10 km/h treden bij een noodstop de alarmlichten in werking. Het laatste gemeenschappelijk nieuws is de vervanging van het navigatiesysteem RNS 300 door het nieuwe RNS 310.

Golf en Golf Plus in modeljaar 2010
Naast de hierboven genoemde wijzigingen, zijn er ook modelspecifieke veranderingen voor de Golf en de Golf Plus. Alle modellen zijn voortaan standaard uitgevoerd met ESP. Nieuw in het motorgamma is de 1.6 TDI common rail met 66kW/90 pk of 77 kW/105 pk voor de Golf en Golf Plus. De 90 pk variant heeft in de Golf een A-label. De overige 1.6 TDI uitvoeringen in de Golf  en Golf Plus zijn voorzien van een B-label. Deze motor is beschikbaar in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een zeventraps DSG-transmissie (7-DSG). De Golf 1.6 TDI 77 kW/105 pk is leverbaar vanaf 24.350 euro inclusief bpm en btw. 

Golf Bluemotion claimt een verbruik van net geen één op vijfentwintig

Golf Bluemotion claimt een verbruik van net geen één op vijfentwintig

Golf BlueMotion 
Nieuw in het Golf-gamma is de 1.6 TDI 77 kW/105 pk BlueMotion. Deze auto heeft een gemiddeld verbruik van 4,1 liter op 100 km. De uitstoot van de Golf BlueMotion blijft steken op 107 gram CO2 per kilometer. Dit komt mede door banden met een extra lage rolweerstand,  een start-/stopsysteem en terugwinning van remenergie. Hierdoor valt de Golf BlueMotion in de fiscaal aantrekkelijke 20%-bijtellingscategorie en krijgt hij het groenste energielabel A. De Golf BlueMotion is per direct leverbaar vanaf 25.450 euro inclusief bpm en btw.

Jetta 2010
Binnen de Jetta-reeks wordt de 1.9 TDI 77 kW/105 pk vervangen door de 1.6 TDI met commonrail inspuiting. Deze motor is leverbaar in combinatie met een vijfversnellingsbak of de zeventraps DSG-transmissie. Deze laatste is nu ook beschikbaar voor de Jetta 1.6 75 kW/102 pk Hierdoor daalt de CO2-uitstoot van dit model van 195 g/km naar 162 g/km. Dat levert een B-label op.

Eos en Scirocco: nieuwe motoren, meer groene labels
Vanaf modeljaar 2010 voldoen alle voor de Eos beschikbare motoren aan de Euro 5 emissienorm. De 3.6 V6 (191 kW/260 pk) met standaard DSG-transmissie komt in de plaats van de 3.2 V6. Het nieuwe topmodel van de Eos-reeks is leverbaar vanaf 52.990 euro. Bij de 2.0 TSI-motor is de CO2-uitstoot verder beperkt en dat leidt tot een C-label. Alle Eos-modellen met een wielmaat groter dan 17 inch, worden nu standaard voorzien van een bandenspanning-controlesysteem en zelfdichtende banden. Dit maakt de kans op lekrijden door bijvoorbeeld spijkers een stuk kleiner. Voor de sportieve Scirocco is vanaf modeljaar 2010 de 125 kW/170 pk sterke 2.0 TDI beschikbaar. Deze wordt standaard geleverd met een zesversnellingsbak; de zestraps DSG-transmissie is optioneel. De Scirocco 2.0 TDI 125 kW/170 pk is leverbaar vanaf 33.950 euro.

Volkswagen Touran is van alle markten thuis

Volkswagen Touran is van alle markten thuis

Nieuwe 1.4 TSI EcoFuel voor Touran
De Touran wordt per direct leverbaar met de 110 kW/150 pk sterke 1.4 TSI EcoFuel-motor met standaard zesversnellingsbak (7-DSG optioneel). De Touran EcoFuel is geschikt voor aardgas en benzine. In eerste instantie komt dit model als zevenzitter met een totale actieradius van 500 km op de markt, later dit jaar volgt de vijfzits versie die een reikwijdte van 630 km heeft. Beide varianten hebben ongeacht de gekozen transmissie een A-label en vallen voor zakelijke rijders in de 20%-bijtellingcategorie. Alle EcoFuel-uitvoeringen van de Touran zijn standaard voorzien van de boordcomputer ‘Plus’ en hill-hold-functie. De Touran EcoFuel is leverbaar vanaf 32.850 euro. De Touran 1.4 TSI (103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk) worden optioneel leverbaar met de 7-DSG-transmissie; deze komt in de plaats van de zestraps variant. Alle Touran-modellen zijn vanaf nu standaard uitgerust met de buitenspiegels die ook op de Golf worden gemonteerd. 

Tiguan: Euro 5
Met ingang van het nieuwe modeljaar voldoen alle voor de Tiguan beschikbare TDI-motoren aan de Euro 5 emissienorm. De CO2-uitstoot van de 2.0 TDI (103 kW/140 pk) in combinatie met de zestraps automatische transmissie is terugbracht tot 186 g/km (was 199 gram). Park Assist voor de Tiguan is verder verbeterd: de auto kan nu in nog kleinere plekjes zelfstandig inparkeren.

Passat en Passat CC
Nieuw in het Passat-programma is het eerste BlueMotion-model met benzinemotor: de Passat 1.4 TSI (90 kW/122 pk).  Deze is er als Limousine en Variant en met keuze uit een zesversnellingsbak en 7-DSG. Alle versies hebben een A-label. Met uitzondering van de Passat 1.4 TSI BlueMotion Variant met handgeschakelde versnellingsbak vallen alle uitvoeringen in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Evenals de Passat 1.4 TSI BlueMotion beschikt de Passat 2.0 TDI BlueMotion over de start/-stop functie en regeneratie van remenergie. De Passat BlueTDI (105 kW/143) pk is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 35.030 euro. Dit model voldoet nu al aan Euro 6 emissienorm, die waarschijnlijk pas eind 2014 van kracht wordt.

Ander nieuws binnen de Passat-range betreft het beschikbaar komen van 7-DSG voor de Passat 1.8 TSI (deze vervangt de zestraps automaat). Ook voor de Passat en Passat CC is Park Assist vernieuwd: ook in dit geval kan in een nog kleinere ruimte worden ingeparkeerd. De Passat CC 2.0 TDI (103 kW/140 pk) is er nu ook als 4Motion. De auto is nu ook leverbaar met de 2.0 BlueTDI-motor (105 kW/143 pk) vanaf € 41.090. 

Caddy en Caddy Combi
Het belangrijkste 2010-nieuws binnen de Caddy-range is de komst van de Caddy Combi Maxi EcoFuel. Dit model beschikt over de 2.0 CNG-krachtbron met 80 kW/109 pk. Deze uitvoering heeft 5 aardgastanks (goed voor 37 kilo aardgas) en een benzinetank met een inhoud van 13 liter. De totale actieradius bedraagt 700 km (570 km op aardgas, 130 km op benzine). De aardgastanks zijn onder de auto ingebouwd waardoor de bagageruimte volledig intact blijft. De Caddy Combi Maxi EcoFuel is leverbaar vanaf 25.690 euro en heeft het energielabel A. In alle relevante versies van de Caddy (Combi) wordt de standaard boordcomputer vervangen door de boordcomputer ‘Plus’ het navigatiesysteem RNS 310 komt in de plaats van RNS300.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.