Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Verkoop nieuwe auto’s

Submitted by on 23/01/2009 – 13:38No Comment
De economische vooruitzichten zijn in de laatste maanden diverse malen en per saldo fors naar beneden bijgesteld. De raming voor 2009 is lastig, gezien de turbulente ontwikkelingen in de economie en op de financiële markten. De ING prognose voor de autoverkopen die begin oktober 2008 werd afgegeven, moet worden bijgesteld. Zo meldt een persbericht van de ING.

(ING) Op basis van ramingen ten aanzien van de economische groei en in het bijzonder consumptie, bedrijfsinvesteringen en gezien de ontwikkelingen en vooruitzichten op de vermogensmarkten (huizenprijzen en aandelenmarkten) zal de nieuwverkoop van personenauto’s naar verwachting in het huidige kalenderjaar 2009 uitkomen op circa 415 duizend stuks. Dit zou neerkomen op een daling van 17%. Enerzijds worden door de zakelijke markt bestaande leasecontracten verlengd en nieuwe aankopen uitgesteld. Anderzijds zijn de prijzen op de tweedehandse markt gedaald. De afgelopen jaren lagen de occasionprijzen op een hoog niveau, waardoor de prijsafstand met een nieuwe auto relatief klein was. Dat is nu anders, wat een impuls is voor de occasionverkoop.

De daling zou de grootste zijn sinds 1993 toen de autoverkopen in één jaar daalden met 20%, onder andere door snel verslechterende vooruitzichten voor de wereldeconomie. Ook ligt het in lijn met de ontwikkelingen van de afgelopen maanden in enkele andere sectoren zoals de industrie.

Het Brancheteam Automotive van ING wil benadrukken dat het niet een en al malaise is in de autoretail. Voor de goede autobedrijven bieden de veranderde marktomstandigheden evengoed voldoende kansen in onderhoud, reparatie, klantretentie en occasionverkoop.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.