Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Tijdelijke opschorting subsidie op halfopen roetfilters

Submitted by on 27/02/2009 – 14:58No Comment
Halfopen roetfiltersHet Ministerie van VROM heeft vandaag laten weten dat zij per direct de subsidieregeling op halfopen roetfilters voor zware voertuigen opschort. RAI Vereniging betreurt de gang van zaken rondom het onderzoek waarop dat besluit gebaseerd is. 

 

Peter Janssen, directeur RAI Vereniging, laat in een eerste reactie weten dat hij verrast is door de conclusie die het Ministerie van VROM trekt uit het TNO onderzoek. “Het lijkt er sterk op dat op het door TNO uitgevoerde praktijkonderzoek nogal wat is af te dingen waar het de daarin getrokken conclusies aangaat. Het Ministerie geeft ook aan dat vervolgonderzoek nodig is om een completer beeld te krijgen van de prestaties van deze halfopen roetfilters.” Daarnaast hecht Janssen er sterk aan nogmaals te onderstrepen dat het onderzoek alleen halfopen roetfilters betreft, de subsidie op gesloten roetfilters staat pertinent niet ter discussie. 

RAI Vereniging benadrukt dat de geteste halfopen roetfilters voldoen aan de daarvoor in het kader van de subsidieregeling gestelde technische specificaties, welke door de RDW worden gecontroleerd. Leveranciers en gebruikers zijn in dit kader dan ook niets te verwijten.

De kanttekeningen die gemaakt worden bij het TNO onderzoek betreffen de temperaturen die in de testcyclus gebruikt zijn om het roetfilter met roet te vullen. Het verschil van inzicht over de temperatuurcyclus van de werkelijke en de gesimuleerde praktijk kunnen de door TNO getrokken conclusie over het filterrendement aanzienlijk veranderen. Door die verandering zou de conclusie om de subsidie te stoppen op onjuiste gegevens gebaseerd kunnen zijn. Daarbij is het onderzoek gebaseerd op slechts één merk half open filters. Hoe de overige filters presteren zal in het vervolgonderzoek worden vastgesteld. “Het ware verstandiger de resultaten van het vervolgonderzoek af te wachten alvorens de subsidieregeling tijdelijk te stoppen”, aldus Janssen.

Eerder bij TNO en door de industrie uitgevoerd onderzoek, toont overigens aan dat het geteste roetfilter wel effectief is, zelfs bij toepassing op gemeentereinigingvoertuigen, de meest kritische inzet op dit gebied.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.