Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Spek

Submitted by on 18/02/2009 – 16:54No Comment

BMW jaarcijfers

BMW Group behaalde in 2008 een omzet van 53 miljard euro. “Ondanks de economische crisis was er slechts een lichte terugval van 5% ten opzichte van 2007,” meldde een gerustgestelde marketing manager van BMW iCar Auto Nieuws.

Dit soort omzetten creëert natuurlijk een mooie speklaag om de komende twee jaar recessie die ex-minister financiën Gerrit Zalm verwacht op te vangen, lijkt ons. Geruststellende woorden in moeilijke tijden. De fabricage van auto’s zette een kleine 49 miljard op de balans en er werd aan tweewielers nog eens 1,2 miljard verkocht. Bedenk wel dat in 2007 recordomzetten werden geboekt en werd 2008 afgelosten als ‘second best’.

De omzetten die bedrijven bekend maken worden natuurlijk wel over het hele jaar genomen, terwijl ze pas in het laatste kwartaal van 2008 begonnen te kelderen. Extra bar-gespreksstof: in totaal werden er toch maar liefst 1,435,876 BMW’s, MINI’s and Rolls-Royce’s verkocht.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.