Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Schorsing automatisch gewijzigd

Submitted by on 08/06/2009 – 13:02No Comment
Schorsen als de auto iets langer dan even stil staat

Schorsen als de auto iets langer dan even stil staat

Vanaf 29 juni 2009 verstuurt de RDW automatisch het tenaamstellingsbewijs (deel 1B van het kentekenbewijs) als de eigenaar de schorsing van zijn voertuig niet verlengt. Vier weken voor het verlopen van de schorsingstermijn ontvangt de voertuigeigenaar hierover een brief van de RDW. Reageert de eigenaar niet, dan wordt na het verstrijken van de schorsingstermijn het tenaamstellingsbewijs binnen 5 werkdagen verzonden. Deze verandering bespaart de voertuigeigenaar een rit naar het postkantoor om een nieuw tenaamstellingsbewijs te halen zonder de schorsingsregel. Zo meldt de RDW vandaag.

Voortijdige beëindiging of verlenging schorsing
Als de eigenaar de schorsing eerder wil beëindigen of verlengen en hij doet dit via het postkantoor of het RDW-loket, dan krijgt hij direct een nieuw tenaamstellingsbewijs. Doet hij dit via de website van de RDW (www.rdw.nl), dan ontvangt de eigenaar het tenaamstellingsbewijs binnen 5 werkdagen.

Wat is schorsen?
Als iemand met zijn voertuig tijdelijk geen gebruik maakt van de openbare weg, dan kan hij zijn voertuigverplichtingen schorsen. Dan hoeft het voertuig namelijk niet meer aan verplichtingen te voldoen zoals motorrijtuigenbelasting, verzekering en -eventueel- APK. Voorwaarde is wel dat het geschorste voertuig niet op de openbare weg komt of geparkeerd staat.

Schorsen via internet
De aanvraag, verlenging of opheffing van een schorsing kan geregeld worden op het postkantoor, bij het RDW-loket of -sinds kort- via de website van de RDW (www.rdw.nl). Bij het online aanvragen, verlengen of opheffen van de schorsing is een DigiD nodig om in te loggen. Het schorsingstarief met iDEAL betaald worden. Het opheffen is gratis.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.