Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Porsche tractor?

Submitted by on 20/02/2009 – 17:21One Comment

 
Porsche Cayenne Diesel

 

Op de redactie van iCar Auto Nieuws konden we er toch wel een beetje om lachen. Ongetwijfeld gingen de haren van menig Porsche-marketeer recht overeind staan bij het idee alleen al, om de nieuwe Porsche Cayenne Diesel af te beelden bij een ouderwetse Porsche diesel tractor. We vonden de gelijkenis wel passend, maar daar houdt het dan ook mee op. De Cayenne speert zo maar naar de 214 km/h en doet de eerste 100 daarvan in 8,1 seconde. De Porsche Cayenne Diesel zal haar wereldpremière beleven op de Autoshow van Genève op 3 maart.

 

Porsche’s tweede nieuwe model dat geïntroduceerd wordt na de Porsche 911 GT3 is de Cayenne Diesel. Een combinatie tussen een bijzonder dynamische en pittige SUV en een economische sterke motor is van enorm voordeel voor lange ritten met of zonder aangekoppelde trailer. Een reisje naar – pak em beet – de Cote d’Azur met je 500 pk speedboat daarachter behoort nu nog meer tot de mogelijkheden. 

Ook al ziet-ie er ongeveer hetzelfde uit als zijn met benzinemotor uitgevoerde zusjes, in het vooronder zit een V6 diesel motor met een maximaal koppel van 550 Nm dat hij al bereikt bij een luttele 2000 tpm. Met de top van ruim tweehonderd kilometer per uur, is het een ideale reisgezel. Niet alleen voor op de autosnelweg, maar in combinatie met zijn zestraps Tiptronic S transmissie zeker ook voor in de stad. 

De Porsche ingenieurs zijn bijzonder trots op het brandstofverbruik. Met een gemiddelde van ‘slechts’ 9,3 liter op 100 kilometer sta je daar met een kamerbrede glimlach te tanken naast je collega met een vroegere Cayenne. Met honderd liter tankinhoud heeft de nieuwe Cayenne Diesel een verwachte actieradius van zo’n duizend kilometer. 

Misschien een mooie company-iCar voor in de toekomst?

One Comment »

  • Jeroen schreef:

    Waarom zou een marketeer hier moeite mee hebben? Je mag best trots zijn op je ‘heritage’. Achter (bijna) elk groot merk zit een verhaal, heeft bagage uit het verleden. Leuke foto!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.