Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Porsche Panamera

Submitted by on 24/11/2008 – 11:22No Comment

[media id=2 width=568 height=350]

Driekwart jaar voor zijn marktintroductie laat Porsche de eerste officiële foto’s zien van de productieversie van de Porsche Panamera. Wij bij iCar.nl hebben de film al voor je. Puristen zullen er misschien van gruwelen, maar Porsche zegt: “Het design, het profiel en het silhouet van de Panamera laten er geen twijfel over bestaan: deze unieke vierzits-sportcoupé is duidelijk een Porsche.”

De Panamera is ontworpen als een vierdeurs-Gran Turismo en verenigt diverse aantrekkelijke eigenschappen in typische Porsche-stijl: sportieve rijeigenschappen, een comfortabel en flexibel interieur en het ongeëvenaarde rijcomfort van een Gran Turismo. De Panamera vertegenwoordigt de vierde modellijn van Porsche, naast die van de 911, de Boxster, de Cayman en de Cayenne.

De ontwerpers van de Porsche Panamera zijn erin geslaagd de auto een gloednieuw en onderscheidend uiterlijk te geven, maar op een dusdanige manier dat de Panamera meteen als Porsche herkenbaar is. Alleen al door zijn afmetingen – 1.931 mm breed en 1.418 mm hoog – profileert de Panamera zich in zijn klasse: hij is breder en lager dan vergelijkbare vierdeurs-sportauto’s. Zijn lengte van 4.970 mm en de korte overhang voor en achter geven de Panamera zijn onmiskenbare, slanke GT-silhouet.

De Panamera volgt de Porsche 911-designfilosofie die al decennialang verfijnd wordt en intussen succesvol is geïntroduceerd op de Boxster, de Cayman en de Cayenne.

Volbloed van Porsche
De unieke, geprononceerd vormgegeven luchtinlaat aan de voorzijde, in plaats van een gebruikelijke radiatorgrille, kenmerkt de Panamera. Evenals de opvallende wielkasten aan de voorzijde en de lange en slank gelijnde motorkap. Ze verlenen de Panamera een 911-look die Porsche-klanten al 45 jaar lang waarderen. Andere in het oog springende uiterlijke kenmerken zijn de V-vormige naden langs het motorcompartiment en de taps toelopende achterruit die zich daardoor als een pijl lijkt uit te strekken over de achterzijde van de Panamera. Door de ‘gespierde’ wielkasten achter, het coupédesign van het dak en de duidelijk zichtbare uitlaten heeft de Panamera een uitstraling als van een volbloed-Porsche.

Het elegant vormgegeven dak strekt zich uit over het stijlvolle interieur dat uitnodigt om plaats te nemen. Net als elke andere Porsche is ook de Panamera in elk opzicht georiënteerd op de behoeften en wensen van zijn bestuurder. Dankzij het nieuwe concept van het ruimtelijke en sportieve interieur kunnen nu ook de passagiers het speciale ‘pilotengevoel’ van de bestuurder ervaren. De flexibel in te delen bagageruimte is daarbij groot genoeg voor al hun bagage. De leuningen van de achterste stoelen zijn neerklapbaar.

Superieure motoren
Porsche ontwikkelde voor de Panamera superieure en innovatieve motoren die alle Porsche-kwaliteiten in zich verenigen. De benzinemotoren in V-vorm tellen zes of acht cilinders en variëren in kracht van 300 tot 500 pk. Schakelen gebeurt via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een PDK-zeventraps transmissie (Porsche Doppel Kupplung).
Als aanvulling op de versies met achterwielaandrijving, heeft de topversie van de Panamera vierwielaandrijving (optioneel verkrijgbaar op de andere versies van de Panamera). Verder ontwikkelt Porsche een hybrideuitvoering van de Panamera.

De Porsche Panamera wordt geproduceerd in de fabriek in Leipzig. Porsche verwacht jaarlijks 20.000 exemplaren van de Panamera te verkopen. De Porsche Panamera maakt zijn werelddebuut in het voorjaar van 2009. Aan het eind van de zomer in 2009 staat de nieuwe Panamera bij de officiële Porsche dealerorganisatie in de showroom. Meer details over de motoren, de transmissies, de uitrusting en de prijzen maakt Porsche in het voorjaar van 2009 bekend.

[media id=3 width=568 height=350]

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.