Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured, Klassiek

Porsche museum op 31 januari open

Submitted by on 23/02/2009 – 09:00No Comment
5600 vierkante meter groot is de expositieruimte van het nieuwe Porsche Museum dat eind vorige maand haar deuren opende. Het gebouw waarin het museum in de voorbije maanden meter voor meter werd opgebouwd heeft een bijzondere architectuur en benadrukt ruim zestig jaar Porsche passie op spectaculaire wijze. Maar dat is allemaal helemaal niet belangrijk, want achter die façade van glas, beton en staal staat een wisselende collectie sportwagens die een dwarsdoorsnede vormt van de geschiedenis van Porsche. En daarvoor komt de autoliefhebber naar Stuttgart.

 

Het museum staat op drie poten en lijkt daardoor meters boven de Porscheplatz te zweven. Porsche toont in het nieuwe gebouw tachtig van de vierhonderdvier auto?s uit z’n collectie. Daaronder pronkstukken als de oer-Porsche type 64, het eerste model van de 911 en prototypes van de 924 en 928. Naast modellen van de wereldberoemde 356, 550 en 911 is er ook een overzicht van diverse circuitauto?s. Alle wagens zijn compleet gerestaureerd. ?De auto’s worden regelmatig ingezet op evenementen en exposities overal ter wereld. Daardoor verandert de samenstelling van het museum continu.

Porsche museumDe bezoekers worden via een opgang van de foyer naar de spierwitte tentoonstellingsruimten geleid. Daar kan men kiezen voor een chronologische rondgang vanaf het begin van de firma Porsche in 1948 of een langs de types die in de loop der jaren zijn gemaakt. In het museum werkt Porsche met thema-eilanden waarin spraakmakende elementen uit de Porsche geschiedenis extra aandacht krijgen. Zo wordt de 911 extra belicht, maar is er ook een eiland met de vele Le Mans successen. Porsche heeft in het museum ook een museumwerkplaats, een exclusief restaurant en de afdeling met het historisch archief een plek gegeven.

Het nieuwe Porschemuseum is op alle dagen van de week van negen tot zes uur geopend, behalve maandag. De toegang bedraagt € 8. Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Meer informatie via www.porsche.de/museum.

Deze diashow vereist JavaScript.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.