Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Sport

Porsche bereidt zich voor op het autosportseizoen van 2009

Submitted by on 20/02/2009 – 19:30No Comment

Deze diashow vereist JavaScript.

 

(Porsche:) Bij Porsche zijn de voorbereidingen voor het komende autosportseizoen in volle gang. In de Porsche-fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen zijn er sinds september 2008 maar liefst 214 exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup en 911 GT3 Cup S gemaakt, speciaal bedoeld voor de deelname aan de Porsche-merkencups en lange-afstandswedstrijden volgens het FIA GT3-reglement. Bijzonder is dat er per dag drie raceauto’s op dezelfde lopende band en door dezelfde medewerkers worden gefabriceerd als de straatversies van de Porsche 911. De wedstrijdauto’s worden na de fabricage in het Porsche Motorsport-centrum in Weissach nauwkeurig geïnspecteerd, krijgen een basisafstelling voor op het circuit en worden door professionele coureurs getest op de testbaan naast het Motorsport-centrum. 

Eerste overwinningen binnen 
Inmiddels heeft Porsche ook al de eerste overwinningen van het nieuwe jaar in de autosport binnen. Eind januari behaalden de Amerikaanse coureurs David Donohue, Darren Law, Buddy Rice en de Spanjaard Antonio Garcia met een Porsche-Riley van het team Brumos Racing de overwinning in de 24-uursrace van Daytona. Met een voorsprong van slechts 0,167 seconden was het de kleinste marge in de 47-jarige historie van de wedstrijd. In de GT-klasse was er in Daytona een dubbele overwinning voor Porsche: twee 911 GT3 Cup-auto’s van het TRG-team eindigden op de plaatsen één en twee in de klasse. Ook de vierde editie van de TOYO TIRES 24H of Dubai leverde een overwinning voor Porsche op: het Duitse team Land Motorsport zegevierde met een Porsche 911 GT3 Cup in het startveld van in totaal 81 auto’s. 

Porsche MotorsportEind januari konden Porsche-klantenteams tijdens de testritten van de American Le Mans Series (ALMS) voor het eerst kennismaken met de nieuwe Porsche GT3 RSR, die voor het seizoen 2009 beschikt over een vierlitermotor, die nu een vermogen levert van rond de 450 pk en een koppel van 430 Nm. Ook de aërodynamica is verder verbeterd. Porsche levert aan klantenteams over de hele wereld zo’n 20 exemplaren van de 911 GT3 RSR. De prijs van deze wedstrijdauto bedraagt 380.000 euro exclusief BTW. 

Tien fabriekscoureurs onder contract 
Porsche heeft dit jaar tien fabriekscoureurs onder contract. De Fransman Romain Dumas en de Duitser Timo Bernhard rijden met een Daytona-prototype in de Amerikaanse Grand-Am-serie. De Duiters Jörg Bergmeister, Wolf Henzler, Marc Lieb en Sascha Maassen, de Franse coureurs Emmanuel Collard en Patrick Pilet, de Oostenrijker Richard Lietz en de Amerikaan Patrick Long worden uitgeleend ter versterking van Porsche-klantenteams in belangrijke GT-kampioenschappen en lange-afstandsraces. 

Porsche ook in Nederland aan de start 
Ook in Nederland worden er race-activiteiten met de Porsche 911 opgestart. Er is een wedstrijduitvoering volgens het GT4-reglement ontwikkeld voor deelname aan het nieuwe Nederlands GT4-kampioenschap, dat vanaf komend seizoen de eredivisie van de nationale autosport gaat vormen. Equipe Verschuur gaat in ieder geval twee Porsches inzetten, waarvan er één bestuurd gaat worden door Paul van Splunteren. Ook coureur Peter Stox heeft aangekondigd, komend seizoen met een Porsche aan het Nederlands GT4-kampioenschap te gaan deelnemen.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.