Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured, Headline

Porsche 911 GT2 RS – de snelste Porsche ooit

Submitted by on 12/05/2010 – 09:442 Comments
porsche 911 gt2 rs

Porsche 911 GT2 RS. De snelste Porsche ooit.

We moeten er nog eventjes op wachten. Maar hij komt er aan, de snelste straat-Porsche ooit gebouwd. Met zijn 620 pk en 1370 kilogram afgetankt gewicht andermaal een goede optie voor het verlanglijstje aan de goedheiligman. En het komt allemaal precies op tijd, want de Porsche 911 GT2 RS wordt geïntroduceerd op de autoshow van Moskou, 25 augustus.

De GT2 RS bevat met haar 90 pk meer en 70 kilogram minder dan de 911 GT2 de perfecte mix aan ingrediënten voor een overdosis plezier. Met natuurlijk het idee in je achterhoofd, dat je ook het milieu er een veel groter plezier mee doet dan met de ‘gewone’ 911 GT2, want hij verbruikt ook nog eens fors minder en heeft vriendelijkere CO2-emissiewaarden.

Porsche 911 GT2 RS interieur

Rood met zwart, je kunt er aan wennen

Porsche 911 GT2 RS zijkant

Porsche 911 GT2 RS, onmiskenbare 911 vormen

In het centrum van alle ongetemde vermogen vinden we een 3,6 liter zes cilinder boxer, aan de fles via een dubbele turbolader. Het vermogen vindt zijn weg naar het asfalt via een zesversnellings handgeschakelde bak en standaard 325/30 ZR 19 sportbanden. Dat staat zeker garant voor een brede glimlach bij de lokale bandenman, wanneer er weer nieuw rubber afgetikt mag worden na een ritje Zwitserland of Oostenrijk op en neer via de Deutsche Autobahn. Daar tegenover staat dan natuurlijk wel weer een accelleratie vanaf stilstand tot honderd in 3,5 seconden, tot tweehonderd in 9,8 seconden en tot 300 in 28,9 seconden. Bij 330 is het afgelopen met de pret en schakelt de snelheidsbegrenzer in.

Bij die enorme snelheden is het prettig te weten dat het geheel weer tot stilstand gebracht kan worden via het geavanceerde PCCB remsysteem.

Exclusiviteit wordt bij dit soort speeltjes gewaarborgd. Niet door de prijs – je wilt niet weten hoeveel mensen het aanschafbedrag van een krappe 240.000 euro kunnen ophoesten – maar veel meer door de gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. Wij twijfelen er eerlijk gezegd niet aan dat de meeste nog voor de introductie al verkocht zullen zijn.

[media id=90 width=568 height=370]

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.