Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Peugeot op Genève

Submitted by on 13/02/2009 – 12:45No Comment
Net als veel automerken is Peugeot natuurlijk ook groot aanwezig op de 79e Autosalon van Genève. Ook het Franse merk wil daar laten zien hoe ze zich inspant voor algehele en duurzame mobiliteit, schoon en veilig, met twee, drie of vier wielen. Peugeot: “Bij elke vorm van vervoer is de uitstoot van CO2 en het brandstofverbruik een belangrijk uitgangspunt geweest. Dit vindt zijn beslag in het zoeken naar duurzame technologische oplossingen die het milieu ontzien. Peugeot is in Europa de onbetwiste marktleider als we spreken over auto’s met een laag verbruik en een lage CO2-uitstoot.”

De 3008 is een nieuw model in de compacte middenklasse die zoekt naar de grenzen op het gebied van de mobiliteit. Een nieuw concept, ontstaan uit de samensmelting van een SUV, een MPV, een stationwagon en zelfs een sedan, met multi-functionele eigenschappen en een ruim interieur. Peugeot: “Een geslaagde combinatie van de sterke karaktereigenschappen van elk van deze auto’s waar tal van nieuwe technologieën aan zijn toegevoegd (Dynamic Rolling Control, Grip Control, Head-up display, Distance alert, Automatische parkeerrem) voor nog meer rijplezier en nog meer veiligheid.” De 3008 is voorzien van krachtige en schone motoren, waarvan de 1.6HdiF slechts 130 g/km CO2 uitstoot.

Met de 308 CC versterkt Peugeot haar positie in het segment van de coupé-cabriolet. Peugeot: “Deze nieuwe auto weet elegantie, design en sportiviteit te combineren met een ongekend comfort en uitzonderlijke rijeigenschappen. Een uitgebreide en innovatieve uitrusting zorgen voor comfort en veiligheid op topniveau: nekverwarming (“Airwave”), automatische rolbeugels en de unieke hoofdairbags in de stoelen.”

Op de stand toont Peugeot een 207 1,6HDi met roetfilter met 66 kW/90 pk waar de toepassing van de modernste technologie (verbeterde aerodynamische eigenschappen, geoptimaliseerd motormanagement) heeft geresulteerd in een vermindering van de CO2-uitstoot tot slechts 99 g/km.
Verder is er de nieuwe 107 die nu al 106 g/ km CO2 haalt en een 407 1,6HDiF met 80 kW/110 pk en een uitstoot van slechts 129 g/km die binnenkort geïntroduceerd wordt.

De verschillende concept-cars laten zien hoe ver Peugeot op het gebied van de hybride-technologie is. De nieuwe 3008 zal binnen twee jaar na zijn introductie ook als hybrideversie op de markt komen. Vanaf 2011 zullen vele modellen met de Stop&Start-techniek van de tweede generatie op grote schaal leverbaar zijn.
Peugeot: “We waren in 1995 met de 106 Electrique een pionier op het gebied van de elektrisch aangedreven auto’s en gaan vastberaden door op deze ingeslagen weg met een veelbelovende toekomst.”

Met de concept-cars Prologue HYbrid4, RC HYbrid4 en HYbrid3 Compressor probeert Peugeot aan te tonen hoe men aantrekkingskracht wil combineren met massaproductie, zorg voor het milieu en veiligheid.

 

Peugeot Hybrid

Peugeot Hybrid

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.