Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Nieuwe Kia Soul scherp geprijsd

Submitted by on 18/12/2008 – 20:17No Comment

Kia Soul

BRON: Kia Nederland BV
De fonkelnieuwe Kia Soul, die tijdens de autoshow van Parijs zijn debuut beleefde, staat vanaf februari in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers. Kia’s nieuwe ‘urban crossover’ wordt vanaf deze periode leverbaar vanaf slechts € 15.995,- (inclusief BTW/BPM). De Soul kan naar keuze worden uitgerust met een uiterst efficiënte benzinemotor of een zeer zuinige dieselmotor, die beide over een groen energielabel beschikken.

De Soul is Kia’s compleet nieuwe, eigentijdse ‘urban crossover’ die is ontwikkeld op basis van de allerlaatste opvattingen op het gebied van autodesign en functionaliteit.

“Het bepalende kenmerk van de opvallende vormgeving is de hoogte van het koetswerk. Hierdoor is de Soul niet alleen mooi en innovatief, maar ook uiterst praktisch en functioneel. Zo beschikt hij over een hoge zitpositie en een zeer ruim bemeten interieur, dat hem tot één van ruimste auto’s binnen zijn segment maakt,” verklaart Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland.

Groene energielabels
De Kia Soul wordt leverbaar met twee verschillende motoren: een 126 pk sterke benzinemotor en een even sterke dieselmotor. De dieselmotor levert 126 pk bij 4000 tpm en een maximum koppel van 255 Nm bij 2000 tpm. De uit aluminium vervaardigde benzinemotor heeft ook een motorvermogen van 126 pk bij 6300 tpm. Het maximum koppel bedraagt 156 Nm bij 4200 tpm.

Beide motoren beschikken over een groen energielabel, dat aangeeft dat de motoren uiterst zuinig zijn en een minimale CO2-uitstoot produceren. De dieselmotor beschikt over het gunstige C-label, terwijl de benzinemotor hier met zijn B-label nog eens een schepje bovenop doet. “De Soul is Kia’s toonbeeld van de ideale stadsauto. Gunstige uitstootwaarden en een laag brandstofverbruik zijn hierbij van essentieel belang. We zijn dan ook trots om te kunnen melden dat alle uitvoeringen van de Soul over een groen energielabel beschikken,” aldus Cor Baltus.

Nieuw succes
De nieuwe Kia Soul wordt leverbaar vanaf € 15.995,- (inclusief BPM/BTW). Hiermee is de Soul uiterst scherp geprijsd. Cor Baltus verwacht dan ook dat de Soul een nieuw succesnummer wordt binnen de huidige, populaire modellenreeks van Kia: “Zoals klanten van ons gewend zijn, prijzen wij onze modellen altijd zeer scherp en concurrerend. Voor een gunstige prijs krijgt de koper een kwalitatief hoogwaardige auto voorzien van een zeer complete uitrusting. Ik verwacht daarom ook dat de Soul kan rekenen op grote interesse van het Nederlandse koperspubliek.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.