Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Nieuwe Kia Sorento in april geïntroduceerd

Submitted by on 28/02/2009 – 09:00No Comment

 

Hij lust best een slokje, maar echt gulzig is de Sorento niet

Hij lust best een slokje, maar echt gulzig is de Sorento niet

 

Fans en mensen die de Kia Sorento daadwerkelijk voor hun deur willen hebben staan moeten nog even wachten, want de nieuwe SUV van het Zuid-Koreaanse merk zal pas in april in Seoul worden onhuld. Naar verwachting wordt-ie vanaf juli in Nederland leverbaar.

 

Kun je die kamerbrede glimlach nog even niet tevoorschijn toveren bij het zien van de Sorento, dan lukt dat wel als het tijd wordt om de tank te vullen. Want gulzig is de auto niet, voor een SUV tenminste. Trots meldt Kia in een sterk op Nederland gelijkend Koreaans accent: “De volledig nieuwe dieselmotor voldoet aan de Euro5-norm en heeft met zijn 14,1 kilometer per liter het meest gunstige brandstof verbruik. De Sorento is uitgevoerd met Eco Driving System in combinatie met automatische of handgeschakelde zesversnellingsbak.  

De nieuwe uitvoering met 2,2 diesel heeft een vermogen van 185 pk en een koppel van 420 Nm. Met het Eco Driving System moet een brandstofbesparing mogelijk zijn tot twintig procent, zo stelt de autofabrikant. De automatische zesversnellingsbak zorgt dankzij gewijzigde overbrengverhoudingen voor een lager brandstofverbruik vergeleken met de bestaande vijfbak. 

Heb je ook zo’n hekel aan die plastic handschoenen bij het volgooien van je diesel? Dan zal juist de uitvoering met 2,4 liter benzinemotor meer geschikt voor je zijn.  

Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: “De nieuwe Sorento is zowel zuinig als milieu-vriendelijk, zaken die nu en in de nabije toekomst van primair belang zijn. Wij zijn overtuigd dat de nieuwe Sorento na zijn marktintroductie later dit jaar in Europa naadloos het succes van de huidige Sorento zal voortzetten en wellicht zelfs zal overtreffen.” Wij helpen het Cor Baltus hopen. Intussen vind je bijgaand alvast een afbeelding van hoe de Kia Sorento er ongeveer uit gaat zien.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.