Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Nederlandse APK in België

Submitted by on 23/12/2008 – 11:20One Comment

Nederlandse APK in België

Foto: APK naar Nederlandse normen kan nu op meerdere plekken in België worden verricht
(ANP) Vanaf 2 januari 2009 is de mogelijkheid om in België een Nederlandse APK te laten verrichten uitgebreid. Nederlandse personenauto’s, bedrijfswagens en aanhangwagens kunnen dan op afspraak ook terecht bij: Keuringsbureau Motorvoertuigen NV in Brugge en OostendeStudiebureel voor Automobieltransport NV in Stekene, Eeklo en Nazareth en het Bureau voor Technische Controle NV in Antwerpen en Brasschaat.

Sinds 16 april 2007 is een Nederlandse APK mogelijk bij Autoveiligheid NV in Turnhout, Hechtel-Eksel en As. Ook bij deze Belgische keuringsstations doet de RDW – de Nederlandse toezichthouder op de APK – steekproeven. Net zoals dat in Nederland gebeurt.

Nederlandse APK-normen
Sinds 2007 is het mogelijk om Nederlandse personenauto’s, bedrijfswagens en aanhangwagens te laten keuren volgens de Nederlandse normen bij de Belgische ‘Autoveiligheid NV’. Tot nu toe zijn daar 557 voertuigen APK-gekeurd. Deze voertuigen, die in België worden onderhouden, moesten voorheen naar Nederland terug voor de APK. Dit zorgde voor oponthoud en extra kosten.

Wens van de branche
Omdat voertuigen soms niet op tijd terug zijn in Nederland voor een APK-keuring, loopt de eigenaar het risico automatisch een boete te ontvangen. Om dat te voorkomen willen voertuigeigenaren die veel en langdurig in het buitenland zijn, met name de professionele vervoersector, een mogelijkheid hebben om hun voertuig in het buitenland te laten keuren. Dat bespaart tijd en kosten.
Zo onderzoekt de RDW ook of Nederlandse voertuigen in Spanje APK kunnen worden gekeurd.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.