Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autoboeken

More than 60 minutes

Submitted by on 21/11/2008 – 20:00No Comment
Youngtimer Touring Car Challenge
Een race weekend bestaat, dat weten velen, uit meer dan alleen maar 60 minuten racen. Van het aankomen op het circuit totdat alles weer is ingepakt gebeurt er gedurende drie dagen enorm veel. Tenten opbouwen, trainen, sleutelen, feesten en ja, ook nog racen. “More than 60 minutes ” laat de lezer in heel veel kleurenfoto’s het seizoen van de Netservices Youngtimer Touring Car Challenge 2008 meebeleven.

Naast de wedstrijden om de YTCC komen ook alle raceklassen die in hetzelfde weekend actief waren aan bod. Via de Historische Zandvoort Trophy op Zandvoort, de RMU Classic op Spa, het Oldtimerfestival op de Nurburgring, de State of Art GP Classic op Zandvoort tot en met de Finaleraces op Assen. De fotografen van “More than 60 minutes ” stonden er met hun camera’s bovenop. Actie en spektakel in en rond de baan zullen we maar zeggen.

More than 60 minutes ” is een must voor elke fan van historische autosport. Want het boek toont een rijdend museum van echte autosportklassiekers. Met in de hoofdrol de YTCC bolides, maar daarnaast ook het NK HTGT, monoposto’s van Formule V tot Formule 1 uit de jaren zeventig en tachtig, de indrukwekkende kanonnen uit de Groep C, Superkarts, Can-Am, Maxi 1000, Saloon Cars from the seventies en nog veel en veel meer. Topfotografie met hier en daar verklarende teksten, dat was de opzet van dit boek. “More than 60 minutes” is vooral een boek geworden waarvan je in een luie stoel met een heerlijk glas wijn erbij lekker kunt genieten.  Jammer alleen dat een boek geen geuren kan uitwasemen van verbrand rubber, verbruikte raceolie en vermoeide motoren. Dat is dan ook het enige wat u mist. 

Gegevens:
“More than 60 minutes, a review of the Netservices Youngtimer Touring Car Challenge 2008”
Fotografie : Ruben Anders, Joost Rijkhoek, Ignatius de Bakker, Henry Soenarko. Teksten : Randall Lawson, Ignatius de Bakker
Nederlands, 200 pagina’s, hardcover, meer dan 750 kleurenfoto’s,  € 39,95
Verschijningsdatum 20 december 2008

Op zaterdag 20 December zal het boek om 13.00 uur gepresenteerd worden bij Autopassion, Koudenhorn 46 in Haarlem, www.autopassion.nl.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.