Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Mini John Cooper Works Cabrio op Autosalon van Genève

Submitted by on 21/02/2009 – 09:15No Comment
Mini presenteert de nieuwe Mini John Cooper Works Cabrio. Deze compacte topless krachtpatser biedt dubbele pret door de circuitgenen van het John Cooper Works (JCW) label te combineren met de fun van open Mini rijden. De Mini John Cooper Works staat vanaf 28 maart bij de dealers en kost 43.555 euro.

 

Dikke pret dus met deze open John Cooper Works Mini. Het optimale gevoel van vrijheid.

‘Picture yourself’: op zo’n lekker smal bergweggetje, haarspeldbocht na haarspeldbocht? Op naar Andorra of Spanje deze zomer, want dan kun je hem al voor je deur hebben staan. Even een paar daagjes uitwaaien op de bergtoppen van de Pyreneeën. Dan snel doorsperen naar de Costa voor een paar keer op en neer over de boulevard van Salou. Heb je er al zin in?

Maar liefst 211 pk weet de 1,6 liter viercilinder-in-lijn benzinemotor (1598 cm3) er uit te persen, dankzij de Twin Scroll-turbo en de directe brandstofinjectie. Met de overboostfunctie bedraagt het maximumkoppel 280 Nm (2000 tot 5300 tpm). In 6,9 seconden weet het motortje de Mini John Cooper Works Cabrio van 0 naar 100 km/h te brengen. En gaat door tot zijn top van 235 km/h. Gemiddeld verbruik is bij deze rappe rakker maar 7,1 liter op de honderd kilometer.

Lekker speren door de Pyreneeën?Bruikbare sportiviteit
“Geheel volgens het Mini-recept biedt de John Cooper Works Cabrio een onverslaanbaar goed weggedrag,” zegt BMW. “Vering, remmen en transmissie zijn ontwikkeld voor circuitgebruik maar afgestemd op dagelijks gebruik.” Een druk op de Sportknop naast de versnellingspook zorgt op verzoek voor nog meer gevoel in de elektrisch bekrachtigde besturing en een nog dynamischer gasrespons.

De standaard Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) is bovendien uit te schakelen, wat er in combinatie met het elektronische sperdifferentieel voor zorgt dat rijden in de Mini John Cooper Works Cabrio nog een gradatie leuker wordt. We hebben hem zelf nog niet gehoord, maar volgens de ‘spokesman’ bij BMW is het uitlaatsysteem speciaal ontwikkeld en zorgt voor een bijpassende sportieve sound.

Natuurlijk hoort er bij zo’n potige bolide ook een bijpassend uiterlijk. De 17” lichtmetalen spaakwielen waren dus pure noodzaak. En ook de rode alu-Mini-um remklauwen waarop het John Cooper Works-logo prijkt zitten er niet alleen op om te vertragen. Topless laat de Mini natuurlijk weinig aan de fantasie over. Het interieur moet er dus al even spetterend uitzien als het exterieur. Vandaar ook het leren driespaaks stuur. De Mini John Cooper Works Cabrio is verder uitgerust met een volautomatisch cabriodak, dat in vijftien seconden opent of sluit en voorzien is van de geïntegreerde schuifdakfunctie. De actieve rollbar ligt geheel verzonken achter de achterbank, wat zowel het ontwerp als het zicht naar achteren ten goede komt.

Mooi intererieurNog meer beleving met John Cooper Works accessoires
Voor een ultieme snelheidsbeleving, zelfs als de auto stil staat… is er het John Cooper Works stylingpakket. Met gewijzigde bumpers en sideskirts met luchtinlaten oogt de Mini John Cooper Works Cabrio nog gemener. Daarnaast zijn diverse carbondelen en nieuwe analoge meters voor in het dashboard leverbaar. Meters voor de koelwatertemperatuur, g-krachten, het actueel gebruikte draaimoment van de motor en indicatie voor de overboostfunctie van de turbo maken het circuitgevoel compleet. Alleen het Nederlandse wegennet doet deze gewaarwording weer deels teniet. Wij speren dan binnenkort ook snel over de Duitse autosnelwegen waar af en toe het gas er nog even lekker op kan. Deze nieuwe accessoires komen dit voorjaar beschikbaar voor alle modellen, behalve de dashboardmeters die voorbehouden zijn aan de Mini hatchback en Clubman.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.