Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Mini cabrio – open rijden

Submitted by on 29/11/2008 – 14:06No Comment


MINI introduceert een hele nieuwe manier van open rijden. Kilometerteller, toerenteller, koelvloeistoftemparatuur, oliedruk, olieniveau? Kinderspel! Want nu ben je wel gedwongen om je karretje dag en nacht open te laten. Laat gerust die kap weghalen, het scheelt bovendien in gewicht en je doet hem er toch niet meer op. Want jij gaat natuurlijk ook voor die titel ‘Wie rijdt er het meeste open’. Het scheidt het kaf van het koren, de watjes van de die-hards. De nieuwe MINi cabriolet is uitgevoerd met de ‘Always-Open Timer‘.  En daarmee kun je aflezen hoelang je met het dak open hebt gereden.

De nieuwe MINI cabriolet is ook nog voorzien van een uit het zicht gemonteerde actieve rolbeugel en de nieuwste EfficientDynamics technieken. Hierdoor ligt het verbruik tot wel 23% lager dan bij het huidige model. En dat is ook nog mooi meegenomen.

Rolbeugel
Voor de nieuwe Cabrio ontwikkelde MINI een rolbeugel die alleen tevoorschijn komt wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij een dreigende koprol. Door deze constructie krijgt de MINI Cabrio een mooie slanke uitstraling en optimale veiligheid, want zo’n rolbeugel is lelijk, ook al is hij in chroom uitgevoerd. Dankzij de actieve rolbeugel, in combinatie met de grotere zijruiten is het zicht schuin en recht naar achteren optimaal voor een cabrio. De stevige uit één stuk vervaardigde rolbeugel biedt uitstekende bescherming en bevindt zich achter de hoofdsteunen van de achterbank.

Volledig elektrisch bedienbare softtop
De softtop van de nieuwe MINI Cabrio opent en sluit in slechts vijftien seconden. Dat gebeurt volledig automatisch en kan bovendien tot rijsnelheden van 30 km/h. Het mechanisme van het dak wordt geactiveerd door een tuimelschakelaar van typisch MINI-design. Wanneer het dak volledig geopend is, dient het voorste gedeelte ervan als tonneau cover. Net als zijn voorganger omvat de softtop een geïntegreerd schuifdak dat tot veertig centimeter en bij een rijsnelheid van maximaal 120 km/h geopend kan worden. Desgewenst is de nieuwe MINI Cabrio bovendien uit te rusten met een speciale airconditioning, die er rekening mee houdt of de bestuurder open of dicht rijdt. Wanneer het dak naar beneden is, handhaaft de airconditioning de temperatuur die de bestuurder eerder instelde, ondanks de invloed van de wind. Alle aanleiding dus om altijd open te rijden!

Daarom is ook de de Always-Open Timer bedacht; een bijzondere en nog nooit eerder vertoonde optie. De in het dashboard gemonteerde timer geeft aan hoelang de bestuurder met zijn MINI Cabrio in totaal open heeft gereden.

De MINI Cabrio wordt leverbaar als MINI Cooper Cabrio en MINI Cooper S Cabrio. Beide worden aangedreven door de uit de andere MINI’s bekende 1,6-liter viercilinder-in-lijn benzinemotor.
In de MINI Cooper Cabrio levert de motor 120 pk/88 kW bij 6000 toeren per minuut. Mer de turbo, bedraagt het vermogen van de MINI Cooper S Cabrio 175 pk/128 kW bij 5500 toeren per minuut. Standaard hebben zowel de MINI Cooper Cabrio als de MINI Cooper S Cabrio een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een automatische zestrapstransmissie is optioneel.

Laag verbruik
Met de nieuwe MINI Cabrio is het gelukt om de CO2-uitstoot in vergelijking tot zijn voorganger tot maar liefst 23 procent te verminderen. Het gemiddelde brandstofverbruik van de MINI Cooper Cabrio bedraagt dan ook een bescheiden 5,7 liter per honderd kilometer (voorheen: 7,3 l/100 km). De snelle Cooper S verbruikt 6,4 liter per honderd kilometer (voorheen 8,3 l/100 km).

MINI weet deze prachtige cijfers te realiseren door EfficientDynamics technieken, waaronder de Auto Start Stop-functie, standaard op alle handgeschakelde modellen toe te passen. Het systeem schakelt de motor bij stilstand uit en start de motor weer, zodra het koppelingspedaal wordt ingetrapt. De schakelindicator adviseert daarnaast de bestuurder over de meest efficiënte versnelling. Andere EfficientDynamics technieken die tot een forse verbruiksbesparing en emissiereductie leiden, zijn Brake Energy Regeneration en Electric Power Steering. Zodra de bestuurder het gas loslaat of remt, wint het eerste systeem de bewegingsenergie terug en slaat deze op in de accu. Dat ontlast de motor en reduceert het verbruik. Het voordeel van Electric Power Steering is dat alleen bij daadwerkelijk sturen energie wordt verbruikt. Als de bestuurder bijvoorbeeld rechtuit rijdt, staat de elektromotor stil en verbruikt hij geen stroom. Tenslotte leveren ook banden met een lagere rolweerstand een bijdrage aan minder brandstofverbruik.

Hoogwaardig en individueel
Het interieur van de nieuwe MINI Cabrio is voorzien van bijzonder hoogwaardige materialen en een geraffineerde afwerking. Het aanbod omvat onder meer hoogglans sierlijsten, chromen instrumenten en met leder beklede sportstoelen. Voor het exterieur is er keuze uit maar liefst twaalf carrosseriekleuren, waaronder het nieuwe Horizon Blue, Midnight Black en het exclusief voor de MINI Cabrio gereserveerde Interchange Yellow. De softtop is standaard uitgevoerd in zwart of bruin. Optioneel is de kleur Denim Blue, die een zilverachtige glans heeft. De stiknaden van de softtop zijn in dit geval oranje. De MINI Cabrio is door de grote keus uit carrosserie-kleuren, interieurvarianten en speciale uitrustingen helemaal naar eigen smaak aan te passen.

MINI verkocht wereldwijd 164.000 exemplaren van de eerste MINI Cabrio. De nu gepresenteerde nieuwe MINI Cabrio moet dit succes voortzetten. De wereldpremière van deze nieuwe MINI zal plaatsvinden op de Detroit Motorshow in januari. Vanaf 28 maart 2009 is de auto dan als Cooper en Cooper S te bewonderen in de Nederlandse showrooms.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.