Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Mercedes-Benz – Harde cijfers met de grote C

Submitted by on 29/11/2008 – 16:17No Comment
Mercedes Benz C Klasse verkoopcijfers

Bij Mercedes-Benz glimlachen ze nu van oor tot oor. Ondanks alle donkere wolken boven de financiële wereld heeft de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse al een aantal mijlpalen bereikt, zonder er daadwerkelijk tegen aan te rijden. Nog geen twee jaar na het begin van de productiestart is het 500.000e exemplaar afgeleverd en de Limousine-uitvoering is wereldwijd het bestverkochte model in zijn segment.

En Nederland gaat daarin mee, want zelfs in ons kleine auto-annorexe landje doet de Mercedes-Benz C-klasse het zeer goed en neemt inmiddels een tweede plaats in het premiumsegment in. De Estate heeft voor de gemiddelde C-kopende Nederlander de voorkeur. Ruim 35% van alle in ons land verkochte C-Klasse-modellen is een Estate.

De Mercedes-Benz C-Klasse Limousine is in maart 2007 in productie gegaan. In de herfst van dat jaar volgde de Mercedes-Benz C-Klasse Estate. Nu al zijn er in totaal 440.000 Limousine-modellen verkocht en 60.000 Estates. De Estate neemt wereldwijd 20% van alle C-Klasse verkopen voor zijn rekening. In Nederland is dat dus ruim 35% – een sterke stijging ten opzichte van de vorige C-Klasse waarbij één op de vier eigenaren voor een Estate koos. In ons land is de C-Klasse met 4200 registraties in 2008 goed voor een tweede plaats in zijn segment.

Mercedes Benz C Klasse interieur

: Zuinige motoren als succesfactor
De krachtige en zuinige motoren zijn een belangrijke succesfactor van de C-Klasse. De C 220 CDI is wereldwijd het best verkochte model: een derde van alle Limousine-modellen en de helft van alle Estates is van dit type. De meest populaire modellen in ons land zijn de C 180 Kompressor, de C 200 CDI en de C 220 CDI. De komst van nog meer milieu- en fiscaalvriendelijke modellen met groene energielabels, waaronder nieuwe BlueEFFICIENCY-uitvoeringen van de C-Klasse Estate, zal het succes naar verwachting verder versterken.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.