Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured, Vers van de Pers

Mercedes-Benz GLK met achterwielaandrijving

Submitted by on 23/05/2009 – 09:04No Comment
Zoals de Duitse fabrikant zelf te kennen geeft is men daar dolenthousiast over de verkopen van de in oktober 2008 op de markt verschenen Mercedes-Benz GLK-klasse. “Sinds de Mercedes-Benz GLK-Klasse in oktober 2008 op de markt verscheen, heeft deze compacte SUV met zijn sterke persoonlijkheid al vele harten voor zich gewonnen,” zegt de het kamerbreed glimlachende management. 

 

Klanten hadden tot nu toe de keuze uit drie zescilinder motoren: twee benzineversies en een diesel. Nu komt de GLK 220 CDI 4MATIC met BlueEFFICIENCY-pakket op de markt. Met zijn nieuwe viercilinder dieselmotor en de standaard 7G-TRONIC automatische transmissie is dit de zuinigste GLK van het gamma. Het model zal het merendeel van de verkopen voor zijn rekening gaan nemen. Na de zomer introduceert Mercedes-Benz ook nog een tweewielaangedreven variant van de GLK 220 CDI met zesversnellingsbak en groen energielabel. 

Mercedes-Benz GLK, of in ieder geval een deel ervan

Mercedes-Benz GLK, of in ieder geval een deel ervan

Mercedes-Benz: “Al vanaf de introductie van de GLK 280 4MATIC, de GLK 350 4MATIC en de GLK 320 CDI 4MATIC stroomden de orders voor de 220 CDI 4MATIC al binnen. Dat is niet zo gek: deze aantrekkelijke dieselvariant koppelt praktische, compacte buitenafmetingen aan de nieuwe viercilinder-dieselmotor van Mercedes-Benz.” Deze is goed voor een vermogen van 125 kW/170 pk en verbruikt toch slechts 6,7 liter diesel per 100 km. De standaard variabele 4MATIC-vierwielaandrijving zorgt samen met de eveneens standaard 7G-TRONIC zeventraps automatische versnellingsbak en elektronische regelsystemen als ESP, ASR en 4ETS voor goede rijprestaties op verharde én onverharde wegen. Niet voor niets wordt de karaktervolle GLK gezien als een directe afstammeling van de G-Klasse, de aartsvader van de Mercedes-Benz-SUV-familie.

 

De volledig nieuw ontwikkelde 2,1-liter dieselmotor van de GLK 220 CDI 4MATIC – bij intimi bekend onder de naam OM651 – is ook leverbaar in de nieuwe E-Klasse die onlangs is geïntroduceerd. De motor heeft een koppel van 400 Nm, dat al direct boven stationair toerental beschikbaar is. Hij is uitgevoerd met twee turboladers, directe ‘common-rail’-inspuiting van de vierde generatie met een inspuitdruk van 2000 bar. Hiermee accelereert de GLK in 8,8 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 205 km/h. 

Verlaagde uitstoot
De viercilinder dieselmotor is voorzien van een oxidatiekatalysator en een onderhoudsvrij diesel-partikelfilter. De uitstoot van deze SUV is nog voor de marktintroductie gedaald van 183 gram CO2 per km naar 176 gram, waarmee de GLK 220 CDI 4MATIC nu al aan de strenge toekomstige EU5-norm voldoet. De verlaagde uitstoot heeft ook nog eens een positief effect op de prijsstelling. De prijs daalt van € 53.240 naar € 52.365 waarmee de nieuwe GLK 220 CDI 4MATIC binnen zijn klasse een nog aantrekkelijker propositie wordt.

Wie wel de stoere, karakteristieke looks en de zuinige dieseltechniek van de GLK 220 CDI wil, maar de variabele 4MATIC-vierwielaandrijving niet per se nodig heeft, introduceert Mercedes-Benz in september een tweewielaangedreven variant. De dieselmotor is bij dit model gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De achterwielaangedreven GLK 220 CDI zal dan beschikken over een groen energielabel.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.