Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Headline

McLaren MP4-12C – McLaren’s nieuwe supercar

Submitted by on 21/03/2010 – 11:38One Comment
McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C

McLaren heeft zojuist haar allernieuwste superauto geïntroduceerd, de MP4-12C moet het gaan opnemen tegen haar illustere concurrentie, de Ferrari 458 Italia en de Mercedes-Benz SLS AMG. De fabrikant heeft er alle vertrouwen in, want haar nieuwe MP4-12C is naar het schijnt lichter, zuiniger en efficiënter dan de Italiaanse en Duitse supersports.

De auto zal binnen niet al te lange tijd in de showrooms staan en wat belangrijker is, ook nog aantrekkelijk geprijsd zijn. De ontwikkeling van de auto loopt op haar eind en de eerste exemplaren zullen waarschijnlijk later dit jaar bij McLaren van de band rollen.
De MP4-12C wordt aangedreven door een Ricardo twin-turbo V8 met een cilinderinhoud van 3,8 liter en zal in volle acceleratie doorgetrokken kunnen worden tot maximaal 8500 tpm. En wat zal dat geweldig klinken. Luister zelf maar eens naar de circuittest video hieronder. Met zo’n 600 pk aan boord, bij 7000 tpm en een koppel van maar liefst 599 Nm bij 3000 tpm genoeg voor de natte droom van menig autoliefhebber. En dan hebben we het nog niet eens over de instelbare aandrijving (normaal, sport en circuit), de twin-clutch zeven versnellingsbak en carbon monocoque chassis om het gewicht op minder dan 1300 kg te brengen. Een stuk lichter nog dan de 1485 kg van de 458 en de 1620 kg van de nog best wel zware SLS, die allebei ook nog eens tegen de 30 pk minder leveren. De auto werd dan ook mede ontwikkeld door het McLaren Formule 1-team en dat is ook nog wel te zien aan de uiterlijke verschijning en aërodynamische vorm van de supersport.

Benieuwd wanneer hij bij mij voor de deur staat…

[media id=88 width=568 height=370]

Related Blogs

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.