Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Maserati Quattroporte Sport GT S op NAIAS 2009

Submitted by on 22/12/2008 – 12:30No Comment
Zeventig jaar na Maserati’s eerste Indianapolis 500 overwinning markeert nieuwe Maserati Quattroporte Sport GT S opnieuw een belangrijke mijlpaal op het gebied van sportiviteit in het luxueuze high-performance segment van de markt. Zo vertelt het prestigieuze merk ons.

De Quattroporte Sport GT S werd ontwikkeld als de ultieme sportwagen in een driedelig maatpak. “Ultieme expressie van de sportiviteit in de Quattroporte-reeks,” noemt Maserati het.

Bij de Sport GT S trappelen de paarden in de 4,7 V8 nog harder en is het vermogen toegenomen tot 433 pk (323 kW). De besturingssoftware van de versnellingsbak heeft een upgrade en een aantal nieuwe features gekregen die resulteren in een volledig nieuwe dimensie in de rijbelevenis. De voor- en achterwielophanging zijn verder verbeterd en hebben stijvere veren gekregen. De auto ligt nu nóg lager en ziet er daarmee ook al sportiever uit. De sportuitlaat wordt bestuurd door pneumatische kleppen die naar gelang het toerental en de rijstijl voor de bijpassende akoestiek zorgen.

Uiterlijk is de Sport GT S er ook op vooruitgegaan ten opzichte van de S. Kijk maar naar de sportievere en agressieve uitstraling. Dat heeft ook te maken met de nieuwe koplampen in hun metallic titanium behuizing, de schaduwlijn aan de zij- en achterkant met een zwarte afwerking rond de portieren, in carrosseriekleur gespoten portiergrepen en zwarte, dubbele ovalen uitlaatpijpen. De nieuwe donkere grille heeft holle verticale lamellen waarop de Maserati-drietand in rood afsteekt.
Binnenin vinden we nieuwe leren M-design stoelen met geperforeerd Alcantara®. En wat dacht je van de standaard Titantex-afwerking, een ‘titaniumkleurig’ composietmateriaal? Word je daar niet gewoon hebberig van? In de materialistische zin? Houd vast die kerstgedachte en gun je zelf nu alvast het vooruitzicht op zo’n cadeautje…

Maserati Quattroporte Sport GT S

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.