Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Headline

Toppie of juist niet? Nieuwe Maser vierzits convertible

Submitted by on 24/08/2009 – 12:32No Comment
Maserati GranCabrio, geen kleine jongen

Maserati GranCabrio, geen kleine jongen

Maserati heeft een primeurtje in eigen huis behaald en introduceert tijdens de Frankfurt Motor Show haar allereerste 4-zits convertible, toepasselijk GranCabrio genoemd. “De introductie van de GranCabrio maakt Maserati’s productreeks compleet,” zegt de fabrikant. Maserati maakt nu drie verschillende modelseries: Quattroporte, GranTurismo en GranCabrio.

Maserati GranCabrio, maar dan van achteren

Maserati GranCabrio, maar dan van achteren

De GranCabrio wordt aangedreven door een 4,7 liter V8 krachtbron van 323 kW en het is de cabrio met de langste wielbasis op de markt en is voorzien van een softtop. En toch is het een echte Maserati. Het ontwerp komt van Pininfarina en men mikt met de grote convertible op de mannen en vrouwen die veel waarde hechten aan een ingetogen maar wel gedistingeerde levensstijl en niet onbelangrijk, dat ook nog kunnen betalen of  een vriendschappelijke relatie hebben met hun financier .

Maserati zegt verder: “In feite zet de GranCabrio de traditie van open Maserati’s naadloos voort en voegt dit model zich in de rij van belangrijke convertibles in de geschiedenis van de autoproducent uit Modena, zoals de 1950 A6G Frua Spyder, de 1960 3500GT Vignale Spyder, de 1964 Mistral Spyder, de 1968 Ghibli Spyder en de 2001 Spyder, ontworpen door Giorgetto Giugiaro. Met dit model keerde Maserati terug op de Amerikaanse markt. In de voetstappen van die lange geschiedenis wordt met de GranCabrio een nieuw hoofdstuk geschreven, omdat nooit eerder een vierpersoons cabrio is geproduceerd in de Viale Ciro Menotti Maserati-fabriek. Vier uitstekende stoelen, waardoor ook de achterpassagiers kunnen genieten van een hoog en uitstekend comfort.”

De Maserati GranCabrio zal eind dit jaar worden geïntroduceerd, waarna hij begin volgend jaar wereldwijd beschikbaar zal komen.

Maserati GranCabrio van bovenaf gezien

Maserati GranCabrio van bovenaf gezien

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.