Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Lotus Evora – koopje

Submitted by on 06/03/2009 – 15:53No Comment
Lotus Evora voor maar…

Lotus Evora voor maar…

Alweer zo’n serieuze gegadigde voor de titel Company iCar van 2009 is de net op Genève geïntroduceerde Lotus Evora. Hij is leverbaar als twee- en vier(!)-zitter, maar aangezien het toch niet de bedoeling is meer dan één liftster tegelijk op te pikken op weg naar exotische oorden vinden wij de tweezitter veel mooier. 

 

De Evora, die voor Lotus een nieuwe doelgroep zal aanspreken, staat vanaf juli 2009 in de showrooms van Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem” zegt de Lotus-importeur. Hij wordt leverbaar vanaf € 79.275, op de cent af. En dat is een stuk gunstiger dan eerder werd geanticipeerd,” zegt Jan van der Kooi. “De Evora luidt voor Lotus een nieuw tijdperk in en dat gaat gepaard met een uiterst concurrerende prijsstelling.”

De Evora heeft een 3,5 liter V6 motor en levert 280 pk. De voor de achteras  gemonteerde krachtbron werd door Lotus geprepareerd en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Het naar huidige maatstaven lage gewicht van 1350 kg draagt bij aan bovengemiddelde prestaties. Naast het vermogen en goede handelbaarheid is de Evora een meer verfijnde auto geworden dan de huidige sportmodellen van Lotus. “Met de Evora mikt Lotus op de sportieve automobilist die veel waarde hecht aan de combinatie van lifestyle en sportieve prestaties, en minder op de compromisloze dynamiek van een sportwagen pur sang. Zo heeft deze nieuwe Lotus een touchscreen Multimedia-Systeem en zelfs elektrisch verstelbare buitenspiegels, heel ongewoon voor Lotus! De rijprestaties van de Evora zijn echter van het allerhoogste niveau, zoals men van Lotus mag en kan verwachten,” aldus Van der Kooi. Wij horen Jan al, het blijft ontzien in zo’n Spartaanse Engelsman.

Tweeduizend per jaar
De nieuwe Lotus Evora wordt met de hand geassembleerd op een nieuwe productielijn in Lotus’ productiefaciliteit in Hethel. De productie van de Evora is gelimiteerd tot zo’n tweeduizend auto’s per jaar, waardoor je als koper toch nog wel redelijk exclusief bent en zul je niet direct elke dag met z’n allen voor het verkeerslicht staan wachten. De eerste 250 te produceren Evora’s hebben al een nieuwe eigenaar gevonden. Van der Kooi Sportscars heeft ook in Nederland diverse orders voor de Evora genoteerd. Nee, nee, daar zit uw redacteur nog niet bij.

Van der Kooi: “De Evora markeert een belangrijke mijlpaal voor Lotus en maakt deel uit van het gedurfde strategische vijfjarenplan, dat voorziet in de introductie van diverse nieuwe modellen en technologieën. De Evora is dankzij zijn prestaties en lichtgewicht constructie een echte Lotus. Hij bewijst dat goede prestaties, een efficiënt brandstofverbruik, een elegant design en praktische bruikbaarheid uitstekend samengaan in een toonaangevende 2+2 sportwagen met middenmotor die aan alle veiligheids- en homologatienormen voldoet.”

Prestaties 
De 280 pk sterke, 3,5-liter V6-middenmotor met VVT-i-Technologie zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 km/h in minder dan vijf seconden, terwijl de topsnelheid 260 km/h bedraagt. Daarmee laat je de gemiddelde middenklasser met gemak achter. Standaard beschikt de Evora over twee zitplaatsen. Tegen meerprijs kan deze Lotus worden voorzien van twee enkele zitplaatsen achter. iCar adviseert dat echter niet. Een volwaardige vierzitter wordt het er niet mee en zeg nu zelf, een echte sportwagen heeft toch geen vier stoelen?!

Prijzen en uitrusting
De Evora tweezitter kost all-in € 79.275, terwijl de Evora 2+2 een prijskaartje heeft van € 83.955. Op de lijst van de standaarduitrusting staan voorzieningen als schakeladvies-display, hydraulische stuurbekrachtiging, traction control, geventileerde remschijven, airbags voor bestuurder en bijrijder, ISOFIX kinderstoel bevestiging (alleen op de 2+2), ABS, elektrische, verwarmde buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektronische kofferklep opening en LED achterlichten. Ook zijn er tal van opties zoals Bi-Xenon verlichting inclusief was installatie leverbaar om de Evora geheel naar voorkeur uit te rusten.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.