Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Headline

Lancia met tweeduizend pk?

Submitted by on 30/03/2009 – 09:232 Comments
Lancia Delta met zijn vele paarden

Lancia Delta met zijn vele paarden

Met een ludieke PR actie werd zondag de nieuwe Lancia Delta met 1.8 liter Di Tubo Jet motor geïntroduceerd. Helemaal geweldig voor paardenfanaten, want voor het eerst sinds mensenheugenis liep een stoet van tweehonderd paarden door Amsterdam. De colonne van een halve kilometer trok van het Amstelpark naar het RAI-plein waar de tweehonderd paarden de gelederen voor de onthulling van de Lancia Delta openden. Trots meldde men dan ook dat de van nieuwe Delta evenveel vermogen heeft als de tweehonderd paarden konden leveren en kondigde dat groot in de media aan. Jammer dat het researchteam hier wel een steekje heeft laten vallen, want hoewel de paardekracht al ergens in de 18e eeuw werd vastgesteld leverde zo’n achttiende-eeuws paard toch al snel een pk of twaalf.

 

Zijn hedendaagse soortgenoot kan er toch nog een stuk of tien leveren. Dat wordt dus een hele pittige Lancia Delta met tweeduizend pk, de schrik van elke AMG-getunede Mercedesrijder. Knap, want de Delta heeft een groen energielabel en is vanaf nu in de Nederlandse showrooms te zien. 

Hoeveel pk heeft-ie nou echt?
De 1.8 liter Di Turbo Jet levert zijn maximale vermogen bij 5000 toeren en zijn maximale koppel van 320 Nm al bij 2000. Gecombineerd met een zesversnellingsbak staat de Lancia Delta voorzien van deze krachtbron dan ook garant voor een hoge dosis rijplezier. Stilstand tot honderd doet-ie in een krappe 7,4 seconden en speert dan zonder problemen door naar hoogst illegale snelheden van bijna 230 km/h. Maar hoeveel vermogen heeft-ie nou echt? Weet u het? 

2 Comments »

  • Milano schreef:

    Zal het toevallig 200 zijn :P?

    Was bij de stunt, slim gedaan van Lancia, zo vlak voor de AutoRAI

  • de redactie schreef:

    Klopt, de nieuwe Delta heeft ook 200 pk en inderdaad… de stunt was slim gedaan.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.