Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Kia verkoopt meer

Submitted by on 19/03/2009 – 15:19No Comment
Van de nieuwe Kia Soul werden er al 400 verkocht

Van de nieuwe Kia Soul werden er al 400 verkocht

Kredietcrisis of niet, het Koreaanse Kia verkondigt blij van zin dat het vorige maand maar liefst 102.664 exemplaren verkocht. Natuurlijk praten we dan wel over een wereldwijde oplage, maar toch. iCar Auto Nieuws zou er voorlopig bijzonder blij mee zijn, met zoveel bezoekers. 

 

Kia Motors Corporation heeft bekendgemaakt dat op de General Markets en in Korea, China en Noord Amerika verkoopstijgingen zijn geboekt van respectievelijk 24,9%, 13,5%, 3,3% en 0,5%. Met name de verkoopstijging op de General Markets (21.336 eenheden) en in Korea (27.307 eenheden) is indrukwekkend, terwijl ook China een fikse groei laat zien. Hoewel met ook op de Nederlandse markt succesvol is, zijn de meest opvallende stijgers in het Midden Oosten en Afrika te vinden, waar Kia vorige maand een groei heeft genoteerd van maar liefst 83,9%. 

En kijk, het indrukwekkende lijstje ziet er zo uit:

  1. Kia Cerato: 29.128
  2. Kia Rio: 20.034 
  3. Kia Sportage: 20.024 
  4. Kia cee’d: 13.898 
  5. Kia Picanto: 11.839

Kia Soul succesvol in Nederland
Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland glimlacht van oor tot oor: “Ondanks het huidige economische klimaat wereldwijd en de gevolgen voor de auto-industrie heeft Kia internationaal weer uitstekend gepresteerd met wederom een afzettoename in februari. Deze verkoopcijfers sterken ons in onze opvatting dat Kia op de goede weg is. Zeker nu de Soul volop leverbaar is, binnenkort de nieuwe Sorento zal worden gepresenteerd en eind dit jaar de nieuwe B-segment MPV wordt uitgebracht.”

In Nederland wordt nog deze maand de verkoop van de 400e Soul verwacht, waarbij de 1.6 benzine-versie veruit de meest populaire motorisering is. De X-tra-uitvoering neemt met 54% het merendeel van de verkopen voor zijn rekening, gevolgd door het topmodel, de X-ecutive, met 25%.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.