Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Invoeren

Submitted by on 31/03/2009 – 09:54No Comment
Geen technische keuring meer voor een kenteken

Geen technische keuring meer voor een kenteken

Vanaf 1 mei veranderen de regels met betrekking tot de invoer van voertuigen uit andere landen van de EU. Zo wordt het – dat beoogt men in ieder geval met deze veranderingen – allemaal wat makkelijker om uw auto, motor of ander voertuig te laten voorzien van de gewilde Nederlandse platen. 

Bij invoer van een voertuig uit een EU-lidstaat wordt er vanaf dat moment niet meer gekeken naar de technische staat van het voertuig, dat geldt voor alle voertuigcategorieën. Na goedkeuring heeft uw auto echter nog geen geldige APK, hoewel men die bij de RDW wel meteen mee kan geven als de technische staat van de auto dat toelaat. Men spreekt bij de RDW van voertuigen, dus nemen we aan dat bij motorfietsen geen enkele technische keuring meer van toepassing is voordat hij op de weg gezet wordt. Dat opent natuurlijk weer een hoop mogelijkheden voor motorliefhebbers want: het is voldoende dat een (type)goedkeuring uit een andere EU-lidstaat heeft om een Nederlands kenteken te krijgen. Tenslotte zijn de regels voor zo’n keuring niet overal hetzelfde.

Kenteken uit een Europese lidstaat
Voertuigen met een Europese typegoedkeuring komen sowieso in aanmerking en in principe elk ander voertuig met een kentekenbewijs uit een andere lidstaat van de EU krijgt een Nederlands kentekenbewijs. Slechts in bijzondere gevallen gaat de RDW bij de invoer de technische eigenschappen van een voertuig beoordelen. Deze beoordeling vindt alleen plaats als er ernstig gevaar voor de verkeersveiligheid of de volksgezondheid bestaat. Bijvoorbeeld als blijkt dat een deel van het voertuig niet is goedgekeurd door die lidstaat of het voertuig nadien is gewijzigd. Als er onduidelijkheid bestaat over de goedkeuring van het voertuig, dan zal de RDW hierover navraag doen bij de lidstaat waar uw voertuig vandaag komt. De afhandeling van de aanvraag van een kentekenbewijs kan daardoor echter wel langer duren.

Individueel goedkeuringscertificaat
Vanaf 1 mei is er ook een zogenaamd individueel goedkeuringscertificaat. Denk daarbij aan kitcars, eigenbouw of in het geval van tweewielers aan (echte) customs. Elke EU-lidstaat moet vanaf die datum zo’n ICG afgeven aan de eigenaar van het voertuig in dat land. De technische eisen die aan een ICG worden gesteld kunnen echter per lidstaat verschillen. Heeft u zo’n ICG bij invoer van uw kersverse voertuig, neem die dan mee naar de RDW.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.