Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Hofleverancier

Submitted by on 15/05/2009 – 15:53No Comment
Ja, daar word je als werknemer natuurlijk wel een partij trots van. Je werkt nog niet niet voor de koningin zelf
Ja, daar word je als werknemer natuurlijk wel een partij trots van. Je werkt nog niet niet voor de koningin zelf
Hofleverancier, dat word je niet zo maar. Het is net als die toerist die een Engelse Lord vroeg hoe hij het gazon van kasteeltuin nu zo aalstrak kreeg en daarop antwoordde: “Het is eigenlijk heel eenvoudig, je plant het gras, vervolgens maai je het twee keer per week en doet dat een jaar of honderd lang.” En zo gaat het ook met het worden van Hofleverancier. Er gaat een strenge selectie aan vooraf. Je bedrijf moet van onbesproken gedrag zijn, dus niets verkeerd hebben gedaan en dat – inderdaad – minimaal honderd jaar lang. 

 

Dan is de aanvraagperiode van een jaar allang niet meer het grootste struikelblok. Maar je wordt dan wel bij koninklijk besluit benoemd tot hofleverancier, mag het bordje op je gevel schroeven met het koninklijk wapen, met de tekst ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier‘. En dat is toch ook wel wat waard. Hoewel we daar als net beginnend autobedrijf nu niet op zouden gaan wachten. 

Autobedrijf Grooters met vestigingen in Eibergen en Rekken is het eerste autobedrijf dat het bordje op haar gevel(s) mag monteren: “Het honderdjarig bestaan van Autobedrijven Grooters krijgt daarmee een extra feestelijk tintje en geeft het familiebedrijf een bijzondere uitstraling,” zegt de trotse Wim. Wim is naar het bedrijf genoemd en vertelt: “Sinds 1909 is Grooters gevestigd in Eibergen, zo’n tien jaar later zijn we verhuisd naar Rekken. In 1970 werd een tweede vestiging in Eibergen geopend. Al honderd jaar bieden wij onze klanten kwaliteit en service. Voor hen, maar ook voor ons, is de benoeming tot Hofleverancier dan ook letterlijk een kroon op ons jubileum.”

In Nederland zijn slechts 400 bedrijven officieel benoemd tot Hofleverancier. Grooters is nu het enige autobedrijf in Nederland dat deze titel mag voeren.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.