Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Half miljoen auto’s verkocht in 2008

Submitted by on 06/01/2009 – 12:09No Comment
In 2008 zijn in totaal 499.980 nieuwe personenauto’s verkocht, zo meldde de BOVAG/RAI ons zojuist. Dat is 1,1 procent minder dan het jaar daarvoor en 2,67 procent boven de prognose van RAI Vereniging en BOVAG van 487.000, toen er 505.538 nieuwe personenauto’s werden geregistreerd. But who’s counting?

Vanwege de teruglopende economie voorspellen RAI Vereniging en BOVAG 475.000 nieuwe personenauto’s voor 2009. Het afgelopen jaar gaf een verschuiving te zien in de markt naar automodellen die kleiner, zuiniger en schoner zijn. Deze tendens sluit aan bij het stimuleringsbeleid in Nederland voor meer duurzame auto’s en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De beide organisaties verwachten dat deze trend zich zal voortzetten.

De best verkochte merken in 2008 zijn: Volkswagen, daar werden er 46.155 van verkocht, Ford verkocht er 43.547, er kwamen 40.870 nieuwe nieuwe Opel-eigenaren bij, Peugeot tikte er 40.373 af en Toyota moest het doen met een vijfde plek met 39.096 nieuwe auto’s.

Extra stof voor barpraat vind je in dit tabelletje.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.