Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Groene Roofkat bij Blankespoor

Submitted by on 22/09/2009 – 10:44No Comment

Die groene roofkat, ja… zelf ook gehad. Zo’n mooie serie 1 Jaguar XJ in een donkergroene stijlvolle uitvoering, haalde zo 1 op 7 als je er tenminste rustig mee reed. Met een zware rechtervoet was je in ieder geval wel blij dat hij voorzien was van een dubbele tank. Vandaar ook dat we onze oren spitsten bij het persbericht van Jaguar Blankespoor, die recent de nieuwe milieuvriendelijke Jaguar XJ aan een select gezelschap happy few heeft mogen tonen. Een milieuvriendelijke Jag? Times are changin’… definitely.

Na de introductie van de succesvolle XF en XK betekent de komst van de nieuwe Jaguar XJ een volgende mijlpaal voor het herboren merk. “De reacties zijn unaniem zeer positief”, zegt Hanneke Raaphorst, directeur van Blankespoor; “De geheel nieuwe XJ is met zijn moderne, vloeiende lijnen tot nu toe de meest gedurfde interpretatie van de manier waarop Design Directeur Ian Callum het merk in de 21e eeuw positioneert.

De beeldschone XJ is technische bijzonder geavanceerd en maakt gebruikt van luchtvaarttechnologie. De aluminium carrosserie maakt de XJ minimaal 150 kg lichter dan zijn naaste concurrenten. Dankzij deze aluminium bouwwijze onderscheidt de nieuwe XJ zich op het vlak van wegligging, rijgedrag, brandstofverbruik en emissies. Dankzij het gebruik van gerecycled aluminium, voor ongeveer de helft van de carrosserie, is ook het energieverbruik bij de productie drastisch gedaald van 100% tot 5%.

Productie start in januari
“Net als bij vorige introducties van dit model, komen de bestellingen voor deze fantastische nieuwe XJ snel op gang” zegt Hanneke Raaphorst. De productie van de nieuwe Jaguar XJ, inclusief de versie met de verlengde wielbasis, gaat in januari 2010 van start. De feestelijke introductie bij Blankespoor zal medio december plaats vinden.

Aan zoveel milieuvriendelijkheid mag dan ook wel een prijskaartje hangen. De nieuwe Jaguar XJ is verkrijgbaar vanaf € 104.270. Voor meer informatie kunt terecht op www.blankespoor.nl.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.