Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Groene Audi A3

Submitted by on 27/01/2009 – 15:28No Comment

Audi A3 is groen

Foto: De Audi A3 is groen en valt met een aantal configuraties binnen het 20%-tarief

Gelukkig is hij ook in blauw verkrijgbaar, maar net als alle grote autofabrikanten speelt ook Audi in op de milieumaatregelen van Europa en is de Audi A3 groen dus valt hij qua fiscale bijtelling binnen het twintig procent-tarief.

Ruim 85% van de in het afgelopen half jaar verkochte Audi’s A3 had een groen energielabel. Binnen de Audi A3/A3 Sportback-reeks zijn bovendien diverse modellen leverbaar die in de gunstige ’20%-bijtellingcategorie’ vallen. Dat geldt zelfs voor de Audi A3 1.4 TFSI (Sportback) voorzien van S tronic-transmissie – een bijzondere combinatie met de 20%-bijtelling.

De 1,6-liter motor met 75 kW/102 pk die recentelijk aan het motorenpalet van de Audi A3 Cabriolet is toegevoegd, was al leverbaar in Audi A3 en de A3 Sportback. Hij wordt standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Optioneel is de S tronic-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar. Alle Audi A3 -modellen met de 1,6-liter motor hebben ongeacht de gekozen transmissie het energielabel C. De Audi A3 is leverbaar vanaf € 23.685.

In de Audi A3/A3 Sportback-reeks zijn naast een groot aantal modellen met groen energielabel (A, B, C) ook diverse uitvoeringen beschikbaar die in de gunstigere 20%-schaal van de fiscale bijtelling vallen. De Audi A3 1.4 TFSI (92 kW/125 pk) met S tronic-transmissie en A-label heeft evenals de versie met handgeschakelde zesbak zodanig gunstige emissiewaarden dat de fiscus dit voor zakelijke rijders beloont met de gunstige inschaling. Indien de Audi A3 Sportback 1.4 TFSI is voorzien van S tronic valt deze eveneens in de 20%-categorie. De handgeschakelde Audi A3 1.4 TFSI is er vanaf € 26.170,-.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.