Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Groen opblazen van airbags

Submitted by on 14/09/2009 – 13:47No Comment
ARC Automotive Inc. produceert technologiën voor het opblazen van airbags. Het hoort er natuurlijk ook bij. Het bedrijf heeft vandaag een alternatief geïntroduceerd dat ‘groener’ is dan het huidige systeem. De EcoSafe Inflator™ heet de technologie voor het opblazen van SRS-airbags voor passieve veiligheid in passagiersvoertuigen.

“ARC Automotive, de pionier in opblaasmechanismen op gas, introduceert nu een technologie die veiliger en milieuvriendelijker is dan de huidige pyrotechnische opblaasmechanismen”, aldus Ali El-Haj, president van ARC Automotive Inc. “Met deze geoctrooieerde technologie introduceren wij een nieuwe ‘inflator’ voor passagiersvoertuigen waarbij een oplossing van zoutwater (pekel) gemengd met opgewarmd gas wordt gebruikt – een veiliger en goedkoper alternatief.”

Voor de EcoSafe Inflator™ wordt gebruikgemaakt van een oplossing van zoutwater en een kleine, ingekapselde pyrotechnische lading om de airbag op te blazen bij een aanrijding. Bij andere pyrotechnische opblaasmechanismen worden grotere ladingen gebruikt voor het genereren van warm gas dat moet worden gekoeld en gefilterd bij het opblazen van de airbag.

“De EcoSafe Inflator™ heeft een kleinere pyrotechnische lading nodig om de pekel- of zoutwateroplossing te verdampen”, verklaarde El-Haj. “Het mengsel van verdampte vloeibare en brandbare gassen blaast de airbag dan op met een niet-toxisch mengsel op lage temperatuur en met weinig deeltjes.”

“Door minder stuwstoffen te gebruiken, biedt de inflator de inzittenden van het voertuig meer veiligheid, aangezien er met deze technologie tijdens het ontplooien van de airbag minder deeltjes worden uitgestoten in de auto”, zo legde hij uit.

De EcoSafe Inflator™ is goedkoper dan de huidige ontstekingsmechanismen door het gebruik van zoutwater en het gebruik van minder pyrotechnisch materiaal dan bij de huidige pyrotechnische inflators. Besparingen voor fabrikanten van airbags kunnen aanzienlijk zijn gezien de goedkopere onderdelen en de lagere kosten voor logistiek en hantering.

“De fabrikanten van passieve SRS-airbags voor voertuigen zullen aanzienlijke kostenbesparingen realiseren door toepassing van deze technologie”, aldus El-Haj.

De EcoSafeInflator™ kan worden gebruikt in de gewone zij-airbag of de actieve knieairbag. De inflator kan worden gebruikt in bestaande airbagconfiguraties zonder ontwikkeling van een nieuwe module.

ARC Automotive is een leverancier van de grote multinationals van passieve SRS-airbags en werkt ook direct met de fabrikanten van originele uitrusting voor auto’s aan het ontwerp van SRS-airbags.

ARC Automotive, het vroegere Atlantic Research Corporation, was aan het begin van de jaren zeventig een pionier op het vlak van hybride opblaasmechanismen die in de huidige airbags in auto’s worden gebruikt. In 1998 werd Atlantic Research Corporation ARC Automotive Inc. na een joint venture-buyout van AlliedSignal.

ARC Automotive Inc., een toonaangevend bedrijf van opblaassystemen en stuwstoffen voor de auto-industrie, is de internationale leverancier van airbags voor autofabrikanten. ARC Automotive is meer dan 50 jaar geleden opgericht door Atlantic Research Corporation en is over de jaren heen geëvolueerd met het gebruik van dezelfde bewezen technologieën voor stuwstoffen als die in militaire systemen. ARC Automotive heeft fabricagevestigingen in de Verenigde Staten, Mexico en China en is gecertificeerd met TS 16949, A2LA-ISO/IEC 1725 en ISO 14001. ARC Automotive is een afdeling van Sequa Corporation. Meer informatie vindt u op www.arcautomotive.com.

Sequa Corporation is een gediversifieerd industrieel bedrijf met activiteiten in de sectoren van ruimtevaart, metalen deklagen en auto’s. Sequa is een bedrijf van de Carlyle Group.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.