Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured, Sport

Greenchoice Forze in tweede waterstofrace

Submitted by on 06/03/2009 – 16:59No Comment
Het Greenchoice Forze waterstof-raceteam

Het Greenchoice Forze waterstof-raceteam

(Londen) Vandaag verkondigt Formula Zero dat de tweede race in London plaatsvindt. Voor Greenchoice Forze, het waterstof race team van de TU Delft een mooie kans om een stapje dichterbij het kampioenschap te komen. De race is de tweede in het Formula Zero Championship, de eerste waterstof racecompetitie ter wereld. Aan deze competitie doen universiteiten van over de hele wereld mee. Er wordt geracet met karts aangedreven door een waterstof-brandstofcel waarbij water de enige uitstoot vormt.

De tweede race in London vindt op 1 mei plaats. Terwijl de A1GP World Cup actief is op het hoofdcircuit van Brands Hatch Circuit in Engeland zal Greenchoice Forze, het team van de TU Delft, voor de winst strijden in het Formula Zero Championship. Na de succesvolle overwinning in Rotterdam, afgelopen augustus, neemt Greenchoice Forze het opnieuw op tegen de teams van top universiteiten uit Londen, Detroit, Californie, Leuven en Zaragoza.

Voorbereiding
Momenteel bereidt het Greenchoice Forze team van de TU Delft zich voor om deel te kunnen nemen aan de komende race in Londen. Hiervoor testen en stellen de studenten de zelf ontwikkelde waterstof aangedreven kart af om de officiële technische keuring van Formula Zero te kunnen passeren. Het afgelopen jaar is een team van studenten van verschillende studierichtingen (waaronder Werktuigbouwkunde, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, industrieel ontwerpen en Elektrotechniek) actief geweest om de waterstof kart verder te verbeteren ten opzichte van de laatste succesvolle race in Rotterdam om de concurrentie voor te blijven. Over enkele weken blijkt of dit inderdaad gelukt is en de kart goedgekeurd wordt om deel te nemen aan de tweede race van het Formula Zero Championship.

De waterstof kart
De Greenchoice Forze kart heeft een topsnelheid van 100 km/h en accelereert in ongeveer 5 seconden vanuit stilstand naar top. Het continue vermogen van 8kW (11pk) – om twee elektromotoren te voorzien – wordt geleverd door een brandstofcel. Hierbij komt er alleen water uit de uitlaat. Dit water is nog zuiverder dan water uit de kraan. Een andere innovatie is de mogelijkheid remenergie terug te winnen en op te slaan beschikt de kart over een tijdelijk boost-vermogen van 45 pk. Daarnaast is het bijzondere van de kart het aparte aandrijven van het linker- en rechter achterwiel. Door in de bocht het vermogen van beide wielen te variëren kan de kart sneller door bochten dan gewone karts. De kart beschikt over geavanceerde elektronica om alle systemen aan te sturen, en de veiligheid te garanderen. Tevens is er gebruikgemaakt van hoogwaardige, lichtgewicht materialen zoals koolstofvezelversterkte harsen en Dyneema® polyetheen vezel van DSM om een lichte en sterke veilige kart te bouwen.

Formula Zero team Delft
Het Formula Zero team Delft bestaat uit ongeveer 40 studenten van diverse studierichtingen van de Technische Universiteit Delft. Het studenten team heeft een kart ontwikkeld die met gebruik van brandstofceltechniek op waterstof rijdt. Door duurzaam te racen wil het team duurzame technologie ontwikkelen en op een aantrekkelijke manier presenteren. Het team is formeel het allereerste waterstof raceteam ter wereld en heeft in augustus 2008 in het centrum van Rotterdam de allereerste waterstof race ter wereld gewonnen. Momenteel is het team dan ook aanvoerder van de Formula Zero klasse. In de toekomst zal het team nog uitkomen in races in Engeland en Italie, welke deel uitmaken van het 2008/09 Formula Zero Championship. Naast racen is het team actief met het geven van presentaties en demo’s zoals tijdens afgelopen Jet-Net & Universum Career Day in de Convention Factory in Amsterdam.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.