Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Goodyear en Dunlop in de winterbandentest

Submitted by on 19/11/2008 – 21:10No Comment

Winterbanden test Goodyear en Dunlop

Uitmuntende scores bij negen belangrijke tests van winterbanden in Europa moeten de producten van Goodyear en Dunlop kunnen verzekeren van een solide positie bovenaan de lijst van favorieten van klanten die zodra in Europa de sneeuw valt hun keus gaan bepalen.

De resultaten van deze onafhankelijke tests worden over het algemeen gezien als factoren die automobilisten in Europa zwaar laten meewegen bij de aankoop van winterbandenWinterbanden vormen ongeveer 30 procent van de totale Europese vervangingsmarkt voor banden voor particulieren.  Het gebruik van winterbanden is wettelijk verplicht in diverse Europese landen, waaronder Oostenrijk, Zweden, Finland en de Baltische staten.  In andere landen, zoals Duitsland en Noorwegen, zijn winterbanden een “must” voor degenen die onder winterse omstandigheden toch door willen blijven rijden.

Bij onafhankelijke tests door de ADAC, de grootste automobilistenclub van Duitsland, en gerenommeerde autobladen als AutoBild, Stiftung Warentest en Auto Motor und Sport was er veel lof voor de eigenschappen van de Goodyear Eagle Ultra Grip 7+, de Dunlop SP Winter Response en de Dunlop SP Winter Sport 3D.

Ook tests door Test World, de grootste consumentenorganisatie van Finland, en het Zweedse autoblad Motorforaren resulteerden in lovende woorden voor respectievelijk de Ultra Grip Extreme band van Goodyear en de Ice Navi ZEA.  

“De testresultaten zijn zeer bemoedigend,” zegt Arthur de Bok, president bij Goodyear Dunlop voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.  “Zelfs bij een lusteloze economie en markt denken wij dat automobilisten in Europa die de uitslagen van deze tests lezen, toch zullen opteren voor “een stukje gemoedsrust” als het gaat om het rijden onder winterse omstandigheden.  De uitstekende scores die behaald zijn bij deze gerenommeerde, onafhankelijke instanties, moeten ons in staat stellen in Europa hoge verkoopcijfers te behalen.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.