Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured, Klassiek, Sport

Gijs van Lennep op Porsche 917

Submitted by on 24/08/2009 – 10:58No Comment
Gijs van Lennep in de Porsche 917K aan de leiding door de beroemde “Corkscrew”-bocht op Laguna Seca, voor Brian Redman (Porsche 908/3) en Bruce Canepa (Porsche 917K).
Gijs van Lennep in de Porsche 917K aan de leiding door de beroemde “Corkscrew”-bocht op Laguna Seca, voor Brian Redman (Porsche 908/3) en Bruce Canepa (Porsche 917K).
Tijdens de “Monterey Historic Automobile Races” op het circuit van Laguna Seca in Californië reed Van Lennep met een Porsche 917 uit 1969. Porsche stond dit jaar als “Featured Marque” centraal tijdens het historische race-evenement en meldde enthousiast: “Het was fantastisch om weer eens met die auto te rijden.” Ven Lennep werd snelste in de kwalificatietraining de pole-position en voerde in de wedstrijd zelfs een tijdlang het veld aan, voor andere vermaarde rijders van weleer als Derek Bell en Brian Redman.

“Eigenlijk had ik ooit gezegd dat ik nooit meer met een 917 zou rijden”, zegt Van Lennep. “Maar ja, zo gaan die dingen soms: toevallig was ik dit voorjaar met een kennis uit Florida bij een historisch evenement en daar stond een 917, die net door een verzamelaar gekocht was. Die auto is helemaal gerestaureerd door Kevin Jeanette van Gunnar Racing, een bedrijf dat een enorme staat van dienst heeft in de Amerikaanse sportwagenracerij. Ze zeiden dat de auto oorspronkelijk geel was en toen wist ik meteen dat dat mijn oude auto was, want de AAW-auto waarmee ik in 1970 reed, was de enige gele 917. Inderdaad bleek het om chassisnummer 021 te gaan en met de huidige eigenaar, de in Amerika wonende Duitse bankier Christian Zügel, kwam ik snel tot overeenstemming dat ik zijn auto tijdens de races in Monterey zou besturen.”

De fraai gerestaureerde Porsche 917, geheel uitgevoerd in de versie waarin de auto met Gijs van Lennep en de Brit David Piper in 1970 deelnam aan de 24 Uur van Le Mans, werd op Monterey ingeschreven in de klasse 7A voor auto’s die tussen 1964 en 1971 hadden deelgenomen aan het FIA-kampioenschap voor merken, de destijds zeer succesvolle sportwagenklasse. “Ik moest eerst wel weer even wennen, want het is toch een auto van bijna 40 jaar oud, maar ik had het ritme gauw weer te pakken”, vertelt Gijs van Lennep. “Als circuit is Laguna Seca niet zo geschikt voor een 917, maar het was wel erg mooi om er te rijden, samen met mannen als Brian Redman en Derek Bell.” In de kwalificatietraining zette Gijs van Lennep de snelste rondetijd neer en zo mocht de gele Porsche 917 vanaf de pole-position vertrekken voor de race. “Het was een rollende start en Derek Bell probeerde me meteen voorbij te steken, maar met de lange versnellingsbakverhoudingen van de 917 was ik in het voordel en ik kon bij hem weglopen”, aldus de Nederlandse tweevoudig Le Mans-winnaar, die twee ronden lang het veld aanvoerde. Uiteindelijk werd Van Lennep als derde geklasseerd. “Ik mocht op het podium en kreeg een fraaie trofee, waar de eigenaar van de auto heel blij mee was. Het evenement was fantastisch, ik kijk er met veel plezier op terug”, zegt Van Lennep.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.