Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws

Fiat Grande Punto feestje

Submitted by on 24/11/2008 – 15:29No Comment
Een miljoen Fiat Grand Puntos
Ze zullen er niet echt een punt van maken, maar feit is wel dat Fiat vandaag een feestje heeft: de Grande Punto is één miljoen keer gemaakt. Dat zijn er nogal wat. Deze serie werd in 2005 geïntroduceerd, terwijl de eerste al vijftien jaar oud is. Dat model werd maar liefst drie-en-een-half miljoen keer van de band gerold, de tweede serie deed het drie miljoen keer en deze dus vandaag op de kop af één miljoen. Dat is een niet te verwaarlozen financiële cashflow voor de Italiaanse fabriek.

Het miljoenste exemplaar is een Passionate Red Sport editie en bedoeld voor de Britse markt. Het feestbeest is voorzien van een 1,4 liter turbo diesel met 120 pk, ‘skydome’ elektrisch dak, 17″ lichtmetalen velgen en verchroomde spiegels. De 2008 editie van de auto heeft trouwens recent een complete make-over gehad die de auto interessant moet maken voor een jonger publiek of een zich steeds jonger voelend publiek. Zo is er nu een sport line die voor maar liefst 25% van de totale verkopen zorgt, terwijl 14% zijn de auto volgens zijn of haar eigen wensen samenstelt. 30% van de Grande Punto klanten wil een Blue&Me editie, waarbij er veel aandacht is voor communicatie, informatie en in-car personal entertainment.

40% kiest voor de Dynamic versie, het bovensegment van de modellenreeks waar veel aandacht is voor comfort en veiligheid. Cold hard cash is in deze tijden van kredietcrisis en sterk wisselende brandstofprijzen blijkbaar nog veel belangrijker dan image of uiterlijk, want meer dan 24% van de totale verkopen van de Grande Punto komt op het conto van de nog maar enkele weken te koop zijde dual fuel editie die voorzien is van een diesel/aardgas motor. De Grande Punto die veel vriendelijker is voor het milieu, maar bovenal ook zuiniger is met de fossiele go-juice en vriendelijker voor de bankrekening.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.