Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Featured

Ferrari 599 GTO, karretje hé…

Submitted by on 07/05/2010 – 11:45No Comment
Ferrari 599 GTO

Ferrari 599 GTO, wat een karretje

Natuurlijk zijn wij hier op de redactie erg bescheiden in onze wensen. Vandaar ook dat de Ferrari 599 GTO die recent nog op de Beijing Motor Show werd voorgesteld, erg hoog op ons verlanglijstje staat voor het eind van dit jaar. We hoeven hem dan nog niets eens direct te hebben, een maandje later mag ook. De extreme V12 Berlinette werd ontwikkeld om te presteren en is met als basis de 599XX de snelste Ferrari ooit die op de openbare weg mag.

Erg flauw is wel dat er maar 599 gelukkigen zullen zijn die zo’n 599 GTO in hun garagebox mogen stallen. Maar liefst 67 paarden staan in het hart van de volbloed Italiaan te trappelen bij volle acceleratie van stilstand tot 100 km/h en hebben daar ook maar krap 3 seconden voor nodig. In vol galop doen ze dat met 335 km/h.

Om deze wild trappelende paarden in gareel te houden is er veel aandacht besteed aan het chassis en wordt dankzij allerlei elektronische snufjes het onderstuur tot een minimum beperkt.

Het Ho!!!!!!!-commando wordt doorgegeven aan de rondom aanwezige tweede generatie koolstofvezel-keramische remmen, die lichter zijn en beter presteren. De remmen zijn voorzien van zogenaamde ‘wheel doughnuts’. Een gadget uit de Formule 1 die door hun vorm de aërodynamica rondom de remmen verbeteren. En het staat ook nog leuk ook!

Een onmisbaar gadget is natuurlijk ook de Virtual Race Engineer, die de gelukkige bezitter in full speed allerlei informatie geeft over de prestaties op dat moment. Hoe hebben we ooit zonder gekund…

En het oog wil ook wat, dat spreekt vanzelf. De Ferrari 599 GTO is ook gewoon erg mooi om te zien. En daarom mag je hem ook in de straat voor je huis laten staan, zodat je er af en toe naar kunt kijken. Als je verzekeraar dat goed vindt tenminste. De rode rakker gaat zeker de annalen in, in het rijtje van de 1962 Ferrari 250 GTO en de Ferrari GTO uit 1984, zo denkt Ferrari. Wij kunnen ons in deze stelling wel vinden.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.