Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Klassiek

Elektrische Eend – het toppunt van milieuvriendelijkheid?

Submitted by on 21/12/2009 – 16:17No Comment
Elektrische Eend 2CVolt

Het is even wennen, een elektromotortje in je Elektrische Eend 2CVolt

Nu kun je er nog steeds over twisten hoe milieuvriendelijk een moderne auto wel of niet is. Hoe dan ook, het kost bergen vol energie om een auto te produceren en te verkopen. Dat weegt nauwelijks op tegen decennia lang milieuonvriendelijke rondtuffen in bijvoorbeeld je oude Eendje. Want deze is allang op de wereld gezet. Maar je kunt je Eendje natuurlijk ook ombouwen op een milieuvriendelijker alternatief, zoals mensen dat ook massaal deden toen ze klassieke Amerikanen ombouwden en er een grote gastank inzetten.

En laat nu net die eerste Eend omgebouwd zijn op elektrische aandrijving. Nu noemen wij de 2CV zoals de Citroën natuurlijk heet zoals veel mensen ook liefkozend Eend, maar eigenlijk heet-ie gewoon Deux Chevaux, 2CV. De bedenkers van dit nieuwe concept noemden hem dan ook 2CVolt. De auto kreeg zijn RDW keuring 14 december en staat klaar om officieel op de weg te gaan.

“Voor zover bekend, is dit de eerste oldtimer die is omgebouwd tot een elektrische auto en op kenteken is gewijzigd,” meldt de bouwer. “De auto heeft een actieradius van zeventig kilometer en een (berekende) topsnelheid van 120 km/h. De laadtijd van de accu’s bedraagt slechts drie uur. De benzinemotor is vervangen door een elektrische borstelloze en onderhoudsvrije motor en de benzinetank is vervangen door de laatste generatie polymeer-ijzeroxide accu’s. Hierdoor komen geen schadelijke uitlaatgassen vrij, waardoor er minder overlast voor de direct omgeving is. Omdat hij geen geluidsoverlast veroorzaakt, rijdt hij heerlijk rustig en comfortabel,” glimlacht de constructeur.

Elektrische Eend 2CVolt accupakket

Een RDW inspecteur kijkt niet zo snel meer vreemd op, maar bij het zien van het accupack achterin werden de wenkbrauwen wel even gefronst

Dat is conceptontwikkelaar en systeemontwerper Albert de Gier van Albertronic. Inbouwer van de motor en begeleider van RDW keuring ‘wijziging brandstofcode’ is Leen de Bodt, eigenaar van Leen APK, een APK station dat gericht is op het keuren van oldtimers, bijzondere auto’s en auto’s van klanten die zelf het onderhoud van hun auto verzorgen. Gelijk met het omkeuren van de elektrische eend heeft Leen de Bodt ook zijn eigen ‘Gammel Trophy’ 2CV laten keuren (wijziging motor). In deze eend is een 2 cilinder BMW motorfietsblok gebouwd, met een cilinderinhoud van 1100 cc en een vermogen van 66 kW. De topsnelheid is hiermee van 120 km/h gestegen naar hoogst illegale snelheden.

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: laat dit Eendje niet te water, dan doet hij het niet meer.

Voor meer informatie: Leen APK, telefoon: 0182 – 678740 of 06 – 412 66 900 en www.leenapk.nl

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.