Headline »

Maserati GranCabrio Sport – het nieuwe speeltje

28/07/2011 – 15:45 | 2 Comments

Helemaal gestoord word je ervan. Ben je nog niet zo lang geleden verwend met een speeltje als de Maserati GranCabrio convertible, word je vervolgens hebberig gemaakt met de opvolger

Read the full story »
Autoboeken

Zo af en toe komen er ook nog wel eens autoboeken uit. En heel misschien horen wij daarvan. Bijzonder nieuws, dat wij je nooit zouden willen onthouden.

Autonieuws

Natuurlijk de meest omvattende rubriek bij iCar Auto Nieuws, dat is duidelijk

Evenementen

Er worden natuurlijk ontzettend veel auto-evenementen georganiseerd in Nederland. Een selectie daarvan vind je hier.

Klassiek

Er komen steeds meer klassiekerliefhebbers bij, die passen allemaal in deze rubriek.

Internationaal (Engels)
Home » Autonieuws, Featured

Elektrisch rijden

Submitted by on 28/05/2009 – 11:134 Comments
Door auto's als de Lotus Elise is de elektrische auto's het niveau van invalidenscooter ontstegen

Door auto's als de Lotus Elise is de elektrische auto's het niveau van invalidenscooter ontstegen

Uw redactie zal nog steeds aan het feit moeten wennen en wij vragen ons ook af hoe een oorstrelende V8-roffel in een elektirsch aangedreven Amerikaan straks gaat klinken. Maar feit is dat het vooral door milieu-organisaties en overheid gepropageerde elektrische rijden steeds meer voet – of wielen – aan de grond krijgt. 

 

Het elektrisch rijden is dan ook nu al niet meer weg te denken en is met auto’s als Lotus Elise, Mini en binnenkort verschillende elektrisch aangedreven sportieve motorfietsen het niveau van invalidenscooters allang ontstegen.

 

het eerste elektrische mobiliteitscentrum van Nederland

het eerste elektrische mobiliteitscentrum van Nederland

Zo werd gisteren het eerste elektrische mobiliteitscentrum van Nederland geopend in Zeist, waar de Mini en Lotus aanwezig waren samen met een paar elektrische snorfietsen en scooters. En alsof het zo was gepland, werd op deze dag tevens het allereerste oplaadpunt in gebruik genomen in Amsterdam. De tweede, derde, vierde, vijfde en zesde volgden diezelfde dag nog. En dat worden er snel nog meer, want de plannen zijn om er tweehonderd in Amsterdam neer te zetten in een tijdsbestek van twee jaar. En om het goede voorbeeld te geven, stapt het college van B&W van die stad ook over op elektrisch rijden.

 

Verder wordt er in Noord-Brabant een fabriek gestart voor de ontwikkeling en assemblage van elektrisch aangedreven voertuigen. De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeert met een aandelenbelang van 35,7%. “Deze investering sluit uitstekend aan bij de plannen van de Provincie Noord-Brabant om de productie en ontwikkeling van elektrische voertuigen te stimuleren,” zegt men. Het plan is dat er over pakweg een jaar of tien minimaal tweehonderdduizend elektrische auto’s rondrijden in Noord-Brabant. Het wordt nog stil op de Nederlandse wegen. 

En het hele idee erachter is natuurlijk het gebrek aan CO2-uitstoot en andere uitlaatgassen. Toch valt het naar ons idee nog wel te betwijfelen of het effect voor het milieu nu wel zo positief zal zijn. Op dit moment is er tenslotte nog geen echt goede oplossing voor een milieuvriendelijke opwekking van de energie en wordt het merendeel nog gewoon uit organische brandstoffen gewonnen. Vindt dus gewoon de verbranding ergens anders plaats, maar dat maakt voor de atmosfeer niet zoveel uit. En die zware metalen die in accu’s worden verwerkt, die lijken ons ook niet zo goed voor het milieu en helemaal niet als zo’n accu aan het eind van zijn levensduur zit en deze weer ergens gedumpt moeten worden. 

Maar misschien missen wij gewoon die mooie V8-roffel, of snerpende zescilinder en moeten gewoon nog even aan het elektrische idee wennen.

4 Comments »

 • Piet65 schreef:

  Leuk onderwerp, elektrisch rijden. Maar het wordt ons veel te rooskleurig voorgespiegeld. Net of stroom uit het stopcontact niks kost! Het is gewoon veel duurder dan rijden op LPG, diesel of benzine. Je gaat je huis toch ook niet elektrisch verwarmen? Moet je maar eens een jaartje doen, kun je je gelijk failliet laten verklaren als de rekening op je deurmat valt…

 • de redactie schreef:

  Op dit moment is energie uit het stopcontact nog goedkoper dan benzine of diesel, maar de vraag is natuurlijk of dat allemaal ook zo blijft.

 • Matthijs schreef:

  Een elektrische auto rijdt ongeveer drie keer zo goedkoop als een benzineauto. (http://www.energieportal.nl/Newsflash/Newsflash/Kosten-van-elektrische-auto-5113.html)

 • leonie schreef:

  elektrisch rijden is natuurlijk veel goedkoper als een auto die op benzine rijd en beter voor het milieu in de toekomst rijden de auto s alleen nog maar op electriciteit

  groeten leonie

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.